Electronic Beats Romania
News

Nils Frahm a scos album nou de Ziua Pianului. Ascultă-l aici

Nils Frahm - Ziua Pianului

Nils Frahm a lansat un nou album fix de Ziua Pianului, pe 28 martie 2020.

Noul LP se numește „Empty”, conține opt solo-uri la pian și a apărut la casa de discuri Erased Tapes Records, unde Frahm și-a lansat și albumele anterioare.

„Când m-am întors din spital cu un deget rupt și am ascultat înregistrările, am simțit că sunt neterminate. Am decis să le pun deoparte și am început să lucrez la micul meu album, Screws. Multe alte note ale pianului au ieșit la iveală de atunci, și până să uităm cu toții de zilele astea, cred că e un moment bun să împart cu ceilalți aceste compoziții, spune Frahm.

„Sper că te vor ajuta să rămâi puternic și calm în aceste zile de singurătate – în ciuda greutății, putem descoperi introspecție și reflecție pe neașteptate. Cine știe la ce e bună”, adaugă artistul.

Dacă vrei să-ți oferi niște clipe de tihnă, ascultă albumul cap-coadă mai jos, via bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Tot pe 28 martie, Frahm a lansat și albumul All Encore, despre care am scris aici.

Data lansării noului album al lui Nils Frahm a coincis cu Ziua Pianului (Piano Day), eveniment global inițiat de Frahm împreună cu alți muzicieni, care celebrează anual pianul. „De ce are lumea nevoie de o zi a pianului? Din mai multe motive. Dar mai ales, pentru că nu e rău să sărbătorești pianul și tot ce ține de acest instrument: interpreți, compozitori, constructori de pian, persoane care mută sau tunează piane, și cel mai important, ascultătorul”, spune Nils Frahm.

Piano Day e un eveniment anual conceput în urmă cu cinci ani de compozitorul, producătorul și pianistul Nils Frahm. Are loc în cea de-a 88-a zi a anului – numărul de clape de la pian. În ultimii cinci ani, Ziua Pianului a devenit un fenomen global, sărbătorit în țări din întreaga lume, atât de către artiști, cât și de public.

Dorința de a sărbători acest instrument versatil este în creștere mai mare ca niciodată, cu peste 100 de evenimente legate de pian planificate în acest an în întreaga lume. Dar, din cauza pandemiei de coronavirus, Ziua Pianului încurajează toți iubitorii de pian, organizatorii și promotorii să își anuleze evenimentele pentru a pune pe primul loc sănătatea și siguranța tuturor.

O listă cu toate evenimentele planificate inițial pentru Ziua Pianului este disponibilă pe site-ul oficial, unde poți găsi informații cu privire la evenimentele amânate, anulate sau mutate online.

Loading...