Electronic Beats Romania
Culture

Muzică și artă stradală la cel mai recent party Lunar din Iași

Lunar

Cel mai recent eveniment din seria petrecerilor Lunar din Iași a avut loc în data de 19 aprilie și a mizat pe delectarea mai multor simțuri.

Pe lângă elementele caracteristice cu care deja și-au obișnuit publicul, membrii echipei Lunar au inclus în acest eveniment și o serie de elemente de noutate, între care grafitti.

În cadrul ultimului Lunar au mixat Afriqua, Miss I, Vlad Arapașu și Șerban.

Delia Ilisei, corespondenta noastră din Iași, a vorbit recent cu Anca de la Lunar pentru a afla mai multe.

Afriqua @ Lunar
Afriqua @ Lunar

„Cu siguranță inovația a fost adusă, de această dată, de partea de grafitti realizată special pentru această petrecere, în colaborare cu băieții talentați de la Kaps Crew, pe un perete de 7×3 m, pe care au fost proiectate visuals de către Andrei Cozlac”, spune Anca.

S-a lucrat intens pentru acest eveniment și au fost făcute multe schimbări și ajustări pentru ca totul să iasă exact cum și-au dorit organizatorii.

Orice eveniment care dispune și de un decor special este din start mult mai atractiv pentru public. Astfel, diversitatea și noutatea fiecărui eveniment se impune nu doar prin artiști și muzică, ci și prin anumite particularități distinctive.

„În urma evenimentului am primit un feedback extrem de pozitiv. Se pare că publicul  așteaptă să venim cu elemente de noutate și în ceea ce ține de decor, stage design și visuals, reprezentând o componentă importantă, nu doar pentru noi ci și pentru ei.”

Legat de componenta de graffiti din cadrul evenimentului, Anca povestește că „încă de la prima întâlnire cu cei de la Kaps am fost hotărâți că vrem să colaborăm cu ei, fiind convinși că ceea ce va ieși va fi foarte tare. Am avut surpriza plăcută să ne cunoaștem cât ei lucrau în cadrul unui alt proiect și cumva, încă de atunci ne-am dat seama că putem face multe chestii faine împreună și tot atunci au fost trasate ideile principale.”

„E frumos să găsești oameni care fac lucruri faine în Iași, indiferent de comunitatea din care fac parte. Astfel, s-au întâlnit două lumi total diferite: cea a muzicii electronice și cea a street-art-ului, iar noi credem că a ieșit ceva tare fain”, spun cei de la Kaps Crew.

„Inițial am avut o discuție cu prietenul nostru CZC (Cozlac Andrei), omul vinovat de toată atmosfera vizuală a petrecerilor Lunar și aici mă refer la video mapping și proiecții. Am plecat de la o idee care ne-a pus puțin în dificultate, așa că am decis să mergem pe o soluție mai simplă, dar credem noi, mai de impact. Am mers pe ideea dedublării personalității, încercând să ilustrăm fiecare om într-o stare latentă, ca apoi să se dedubleze prin intermediul muzicii într-o stare mai spirituală și/sau profundă.”

Cei de la Kaps Crew adaugă că au vrut „să ilustreze ideea efectelor pe care muzica la are asupra noastră ca oameni. Scopul acestei colaborări a fost acela de a face ceva nou pentru oamenii care vin la petrecerile Lunar și de a le oferi o experiență mișto nu doar muzicală, ci și vizuală. Noi credem că ne-am atins scopul.”

Anca de la Lunar adaugă că „întotdeauna ne propunem să venim cu un upgrade, de la un eveniment la altul, prin elemente inedite. Așa că, stay close!” Urmărește-i pe Lunar pe Facebook.

Loading...