Electronic Beats Romania
News

Max Richter a făcut coloana sonoră pentru filmul Ad Astra

Ad Astra

Compozitorul german Max Richter a făcut coloana sonoră pentru un nou film science fiction în care joacă Brad Pitt și Tommy Lee Jones.

Regizat de James Gray, filmul Ad Astra reprezintă un thriller sci-fi, dintr-un viitor îndepărtat în care astronautul Roy McBride (interpretat de Brad Pitt), călătorește în spațiu, în afara sistemului nostru solar, pentru a desluși misterul dispariției din urmă cu 30 de ani a tatălui său.

Ambițioasa compoziție a lui Richter, îmbogățită de conversații detaliate cu Pitt și regizorul filmului, James Gray, aduce laolaltă o serie de sunete electronice și vocale, pentru a crea un „peisaj sonor epic ce stă la baza puterii emoționale a filmului”, spun reprezentanții Deutsche Grammophon, casa de discuri care lansează acest soundtrack.

Richter a început să scrie muzica pentru film în urmă cu aproape doi ani, în faza inițială a producției. Ascultă piesa „To The Stars” mai jos.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Compozitorul Max Richter s-a inspirat din sondele Voyager trimise în spațiu de către NASA în anii 70, destinate planetelor exterioare, o călătorie similară cu cea a personajului lui Pitt din film. El a încorporat sunetele transmise de la Voyager 1 și 2 în această coloană sonoră.

Richter a creat de fapt două iterații ale compoziției sale. Primul material, obținut din datele Voyager, a fost scris la începutul anului 2018 și înregistrat în ianuarie 2019 la Air Studios din Londra, în timp ce a doua înregistrare a avut loc în vara anului 2019.

Trailerul video al filmului Ad Astra e disponibil mai jos.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...