Video: Vezi un interviu cu Aphex Twin în urmă cu 23 de ani | Electronic Beats Romania
Feed/Culture

Video: Vezi un interviu cu Aphex Twin în urmă cu 23 de ani

Aphex Twin

În '96, DJ-ul și producătorul britanic Aphex Twin atrăsese deja atenția scenei internaționale de muzică electronică.

Iată un interviu cu Richard D James aka Aphex Twin din 1996, realizat de către Simone Angel pentru MTV.

În cadrul interviului de mai jos, Richard D James vorbește despre procesul său creativ, relația sa cu familia, cum reușește să facă atât de multă muzică într-un timp relativ scurt, labelul Rephlex și multe altele. Clipul include și live footage din cadrul unor show-uri live din perioada anilor ’90, când Aphex Twin cucerea (încet și sigur) întreaga industrie a muzicii electronice.

Artistul britanic Aphex Twin este un simbol pentru mai multe generații care au crescut cu muzica lui.

Prezent pe scena internațională de la începutul anilor ’90, Richard D James este unul din cei mai influenți artiști contemporani din muzica electronică.

Cu toate acestea, James (împreună cu ai săi colegi de la Rephlex) și-a atribuit termenul de Braindance pentru a descrie muzica sa, într-o încercare rebelă de a aduce într-un punct comun toate influențele sale muzicale, de la tradițional la clasic, electronic music, popular, modern, industrial, ambient, hip-hop, electro, house, techno, breakbeat, hardcore, ragga, garage, drum and bass.

Dacă ți-e dor de un Aphex Twin recent, vezi aici o înregistrare video din cadrul unui show în Londra pe 14 septembrie 2019.