Electronic Beats Romania
Culture

Video: Vezi un interviu cu Aphex Twin în urmă cu 23 de ani

Aphex Twin

În '96, DJ-ul și producătorul britanic Aphex Twin atrăsese deja atenția scenei internaționale de muzică electronică.

Iată un interviu cu Richard D James aka Aphex Twin din 1996, realizat de către Simone Angel pentru MTV.

În cadrul interviului de mai jos, Richard D James vorbește despre procesul său creativ, relația sa cu familia, cum reușește să facă atât de multă muzică într-un timp relativ scurt, labelul Rephlex și multe altele. Clipul include și live footage din cadrul unor show-uri live din perioada anilor ’90, când Aphex Twin cucerea (încet și sigur) întreaga industrie a muzicii electronice.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Artistul britanic Aphex Twin este un simbol pentru mai multe generații care au crescut cu muzica lui.

Prezent pe scena internațională de la începutul anilor ’90, Richard D James este unul din cei mai influenți artiști contemporani din muzica electronică.

Cu toate acestea, James (împreună cu ai săi colegi de la Rephlex) și-a atribuit termenul de Braindance pentru a descrie muzica sa, într-o încercare rebelă de a aduce într-un punct comun toate influențele sale muzicale, de la tradițional la clasic, electronic music, popular, modern, industrial, ambient, hip-hop, electro, house, techno, breakbeat, hardcore, ragga, garage, drum and bass.

Dacă ți-e dor de un Aphex Twin recent, vezi aici o înregistrare video din cadrul unui show în Londra pe 14 septembrie 2019.

Loading...