Cum sună ska și dubstep “îmbrăcat” în influențe din folclorul românesc cu ajutorul lui Injektah | Electronic Beats Romania
Feed/Culture

Cum sună ska și dubstep “îmbrăcat” în influențe din folclorul românesc cu ajutorul lui Injektah

Cum sună ska și dubstep “îmbrăcat” în influențe din folclorul românesc cu ajutorul lui Injektah

Injektah este unul dintre veteranii muzicii bass din underground-ul românesc, cu o carieră începută undeva la finalul anilor 90

Deși despărțite de un ocean, Jamaica și România și-au găsit puntea de legătură culturală printr-un timișorean. Nicu aka Injektah este activ în undergroundul românesc de aproape 20 de ani, încă din anii 90, ca membru al trupei Koalitzia. Finalul anilor 90 l-a găsit în Timișoara, conectat la curentul hip hop, mixând solo sau alături de Skizzo Skillz în trupa K.O. Click. Și-a găsit conexiunea spirituală cu tot ceea ce înseamnă cultura reggae începând cu 2002, iar prietenia cu Pacha Man s-a concretizat în 2 albume, Drumul Către Rastafari și Contra Curentului, în același timp în care jam sessionurile live cu DJ Vasile intrau în istoria undergroundului românesc.

În 2011 “îmbracă”un cântec din folclorul românesc în haine ska și dubstep, fiind prezent pe compilația Culese Din Cartier, ocazie cu care își dezvăluie un pic din personalitatea sa muzicală atunci când se cufundă în munca de producție.

Am selectat mai jos 5 trackuri semnate Injektah pentru a surprinde un pic din atmosfera dub, dancehall sau reggae, totul învăluit din când în când în atmosferă drum n bass sau jungle.

Original Version (free download aici)

 

Do Not Obey (free download aici)

 

Sunday It’s A Sunny Day Riddim

 

Lotus

 

Light Of This World (free download aici)

Imagine © Vice România

Citește mai mult: Zece lucruri pe care trebuie să le știi despre Nightmares On Wax