Electronic Beats Romania
Culture

Goldie: „Nu prea mai există underground, acum totul e ambalaj”

Goldie

Artistul britanic Clifford Joseph Price aka Goldie vorbește în cadrul unui interviu recent despre cultura underground și rolul artei.

Grime-ul este „într-un fel prea periculos. Nu mai există niciun fel de underground, dar cred că, cu muzica noastră și cu grime-ul în linie, știi, singurul lucru real e ceea ce vine direct de la sursă. Toate celelalte lucruri sunt doar ambalate ulterior. Grime-ul a fost deja ambalat, știi ce zic? În același mod în care și drum n bass-ul a fost ambalat”, spune Goldie în cadrul unui interviu pentru GoodHood Store.

Legat de cultura de club, Goldie consideră că festivaluri mari, precum Glastonbury, au ucis cultura de club. „Au strangulat-o. Unde te duci ca să te bucuri de cultură? Mergi la un festival sau ceva? Cultura nu e ceva ce poți pune într-un festival de weekend. Cultura rave este înfloritoare, dar la nivel underground. Oamenii vor să meargă la rave-uri, la petreceri ilegale. Nu spun că e un lucru rău, deoarece oamenii câștigă bani din această situație, primesc gig-uri ca DJ. Dar cred că pentru mine, am văzut că totul merge din câmp în club și înapoi în câmp. (…) Atunci când lucrurile nu merg prea bine, oamenii se întorc la două lucruri: artă și muzică.”

Citește interviul cu Goldie pe GoodHood.

Iar dacă ești curios să afli ce se mai ascunde prin geanta de discuri a unuia din cei mai importanți artiști din drum n bass/jungle, vezi setul lui de la Boiler Room, ce include printre cele mai corecte bangere din ultimii 40 de ani; de la LTJ Bukem la Adam F, Wax Doctor și mulți alții.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...