Electronic Beats Romania
Music

Raving Riot: un nou film documentar despre protestele din Tbilisi, Georgia

Raving Riot

Raving Riot este un nou film documentar care investighează protestele rave ce au avut loc în ultimii ani în Tbilisi, Georgia.

Filmul a fost realizat de artistul Stepan Polivanov din Moscova și este primul lui film de lung metraj.

O primă proiecție a filmului va avea loc pe 29 noiembrie la Tate Modern din Londra.

Raving Riot se concentrează asupra evenimentelor din luna mai 2018 din Tbilisi, Georgia, când raidurile poliției făcute în diferite cluburi din oraș au declanșat o adunare de mii de tineri care protestau pentru libertatea lor, printr-un rave de două zile pe treptele parlamentului.

Filmul creează un portret unic, stratificat și deschis al acestui moment istoric din cultura tinerilor din Georgia, urmărind dezvoltarea scenei de club din Georgia.

Raving Riot. Carly Whitefield
Raving Riot. Carly Whitefield

„Știrile despre rave-ul de la Parlamentul Georgiei au devenit rapid o senzație. Iar energia din piața Parlamentului a fost uimitoare. Dar am decis să facem un film despre ceea ce a rămas dincolo de știri și imagini frumoase și să explorăm generația care a făcut posibil acest protest. E o poveste matură a oamenilor care au conștientizat că sunt o forță politică și au o voce, dar nu înțeleg încă ce să facă cu ea”, spune artistul și producătorul filmului, Stepan Polivanov.

Vezi trailerul video mai jos:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...