Electronic Beats Romania
Music

Listen2me: descoperă artiștii din spatele labelului românesc

listen2me records

listen2me este un label românesc de muzică electronică lansat în urmă cu câțiva ani de către un colectiv de Dji și producători din București și Craiova.

Deși pare greu de crezut la prima vedere, muzica electronică în România, astăzi, are un caracter foarte distinct și este foarte variată. Trebuie doar să îți întinzi antenele mai mult decât îți impune zona de confort și vei descoperi singur că lucrurile nu stau chiar atât de rău. Ba dimpotrivă.

Una din dovezi este casa de discuri listen2me, lansat în urmă cu câțiva ani de către un colectiv de Dji și producători din București și Craiova: Polochord, Minus, Șerb, CLNK, mgch și FJORD sunt o parte din artiștii care au contribuit la catalogul labelului ce beneficiază de distribuție internațională din partea celor de la Lobster Teremin.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Listen2me vine cu un sound original, complex și provocator (atât pentru minte, cât și pentru trup). Fără nicio intenție de a copia sau reproduce ceva ce s-a mai făcut înainte, fără nicio intenție de a se înscrie în anumite trenduri sau direcții muzicale care au inundat România ultimilor ani, acest label pare că își trage seva dintr-un univers necunoscut, construit treptat dintr-un etos care are la bază o nevoie explicită de a da un sens conceptului de underground în contemporaneitate.

De-a lungul a peste trei ani de activitate, au existat și câteva petreceri de lansare în club Control (între care și una la care a participat Patricia – artist american cu release-uri la Opal Tapes, pe numele său adevărat Max Ravitz, precum și alte party-uri de succes cu Varg de la Northern Electronics și Florian Kupfer de la L.I.E.S.), iar cu siguranță despre l2m vom mai auzi destule în viitorul apropiat.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Artiștii prezenți pe release-urile listen2me sunt producători cu experiență pe scena muzicală românească, dar nu trebuie să ne credeți pe noi pe cuvânt; cel mai bine aruncați o ureche și băgați un play (și un buy) pe bandcamp-ul lor.

Pe Minus și Șerb îi puteți vedea și asculta live în cadrul Automata Festival, în club Control, pe 10 noiembrie 2018.

Citește mai mult: Descoperă programul primei ediții a festivalului Automata

Loading...