Electronic Beats Romania
News

Acesta ar putea fi noul tău costum de ieșit la party

Micrashell

O companie americană a conceput un nou model de costum care respectă normele de distanțare socială.

O companie din Los Angeles – Production Club – a conceput un model de costum rezistent la virus, numit „Micrashell”, care ne-ar putea permite să participăm în siguranță la festivaluri, concerte și evenimente sportive în timpul sau după pandemia globală – fără a fi necesară distanțarea socială.

Într-un comunicat de presă, compania vorbește despre un „concept de proiectare a echipamentelor de protecție personală, care permite interacțiunea om-om în setarea de grup”. „Micrashell este un costum ușor de purtat, dezinfectabil, rapid de implementat.”

Costumul acoperă doar treimea superioară a corpului și e prevăzut cu o țesătură rezistentă la tăieturi, o cască de filtrare a aerului, un scut clar pentru o vizibilitate bună, comunicare vocală fără fir, o cameră video și, desigur, o aplicație smartphone.

Micrashell
Micrashell

Luminile de-a lungul costumului pot indica chiar care este starea de spirit a utilizatorului sau pot afișa diferite mesaje. „De exemplu, un efect de curcubeu pe costumul tău poate exprima bucurie, în timp ce o lumină roșie statică ar putea exprima ocupat”, se mai arată în comunicat.

Mai mult, utilizatorii vor putea consuma băuturi în siguranță prin camere de încărcare special concepute de sub cască.

Costum Micrashell
Costum Micrashell

Faptul că este doar o jumătate de costum rezolvă și problema nevoii de a merge la baie. „Ar fi fost o mare bătaie de cap să fii nevoit să-ți scoți costumul de fiecare dată când ai nevoie la toaletă”, a declarat Miguel Risueño pentru Fast Company.

Un nou virus s-a extins pe tot globul creând o pandemie și schimbând modul în care oamenii își îndeplinesc sarcinile de zi cu zi în întreaga lume. Astfel, autoritățile din toată lumea au introdus măsuri de distanțare socială ca o modalitate de încetinire a răspândirii bolii.

Cu toate acestea – dincolo de beneficiile evidente ale acestei acțiuni – există anumite dezavantaje (precum impactul asupra sănătății mintale sau asupra economiei), care o fac viabilă doar pentru o perioadă limitată de timp. În plus, se poate observa o creștere a protestelor violente pentru a opri măsurile de distanțare socială.

Loading...