Electronic Beats Romania
Culture

Berghain: Compania care a produs jocul de cărți Bergnain a fost amendată

sven marquardt

Compania din spatele jocului de cărți inspirat de faimosul club berlinez Berghain a fost dată în judecată și obligată să-i plătească despăgubiri de 15.000 de euro (probabil) celui mai cunoscut bouncer din toate timpurile: Sven Marquardt.

Bouncer în Berghain și fotograf profesionist, Sven Marquardt a câștigat procesul intentat companiei de jocurisuedeze Beware of Ninja. În cadrul procesului ce a avut loc la Tribunalul Districtual din Gothenburg s-a argumentat faptul că respectivul joc de cărți a folosit portretul lui Marquardt fără permisiunea acestuia. Înainte de ședința de judecată, compania a fost obligată să schimbe numele jocului de cărți de la Berghain Ze Game și a fost criticată pentru că a folosit imagini din celebrul club.

Bergnein
Bergnein

Dezvoltatorul de jocuri Alexander Kandiloros spune cu dezamăgire că „satira a murit în Suedia”. „Această decizie este atât de extremă încât ne cere să distrugem chiar și toate copiile jocului, protejate de libertatea presei”.

Astfel, suedezii de la Beware of Ninja trebuie să plătească despăgubiri și cheltuieli de judecată bouncerului german. Mai mult, sunt obligați prin decizie judecătorească să înceteze producția jocului și să distrugă toate copiile pe care le au în posesie.

bergnein
Bergnein

Fie vară, fie iarnă, coada este lungă și plină de oameni care vor cu disperare să intre în Berghain, faimosul club de techno din Berlin, considerat un templu hedonist și văzut de către mulți drept unul din cele mai bune cluburi din lume.

Conform zicalei „ochi pentru ochi”, un tratament similar a primit și Sven Marquardt atunci când a încercat să intre recent într-un club din Sidney. Celebrul bouncer nu a fost lăsat să intre pe motiv că tatuajele și pierce-urile sale de pe față sunt prea ostile, conform bz-berlin.be.

Jocul Bergnein recreează realitatea în care pentru a intra în club, trebuie să treci inevitabil mai întâi de bouncerul de la intrare. Aici intervine jucătorul care are de ales între mai multe metode prin care să-și selecteze clientela. Se pot juca de la 2 până la 6 persoane, iar durata fiecărui joc poate varia de la 10 minute la o oră.

Vezi cum arată board game-ul pe bergnein.com.

Loading...