Electronic Beats Romania
Culture

Zece artiști români vor fi prezenți la NADA New York Gallery Open

Aurora Kiraly

Galeria de artă contemporană Anca Poterașu deschide vineri, 28 februarie 2020, de la ora 19.00, prima sa expoziție la New York, prin participarea la NADA New York Gallery Open 2020.

Expoziția se numește „O cameră doar a ei“ și aduce în prim-planul peisajului cultural newyorkez zece artiști români de artă contemporană.

Artiști precum Oana Coșug, Larisa Crunțeanu, Megan Dominescu, Adelina Ivan, Aurora Király (foto), Olivia Mihălțianu, Doina Simionescu, Matei Bejenaru, Iulian Bisericaru și Belu-Simion Făinaru, inspirați de faimosul eseu al Virginiei Woolf, aduc în discuție importanța libertății artistice, mai ales în ceea ce privește statutul femeilor în lumea artei și obstacolele întâlnite de acestea în realizarea și prezentarea lucrărilor lor.

„Promovăm, împreună cu ICR, artiști români pe una dintre cele mai importante scene de artă contemporană ale lumii și suntem pe harta mondială a galeriștilor prin apartenența la NADA”, spune Anca Poterașu, fondatoarea galeriei participante la expoziția de la New York.

Expoziția artiștilor români este găzduită de Galeria româncei Catinca Tăbăcaru într-un spațiu expozițional neobișnuit, o casă veche din celebrul cartier Harlem. Expoziția poate fi vizitată în perioada 28 februarie – 8 martie.

NADA New York Gallery Open 2020 se defășoară între 5-8 martie 2020 și reunește peste 60 de galerii de artă, organizați non-profit și spații alternative din lume, urmărind construirea unor relații solide cu publicul și cultivarea de noi audiențe atât la nivel local, cât și internațional.

Loading...