Electronic Beats Romania
News

Andrei Raicu la Post Muzica 20

Andrei Raicu

Marți, 26 mai, de la 8 PM, are loc o nouă ediție online Post Muzica, alături de Andrei Raicu.

Evenimentul are loc online, aici.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Andrei Raicu este regizor de teatru și compozitor de muzică electronică pentru spectacole de teatru și performance.

În prezent, preocupările lui sunt legate de cercetarea unor noi metode de interacțiune cu sunetul și modalitatea de generarea a acestuia, aplicate în proiecte de arte performative, instalații new media și muzică experimentală.

https://soundcloud.com/andrei-raicu/darkness-never-comes-alone

„M-am tot întrebat ce înseamnă postmuzica pentru mine. Pe deoparte tot ceea ce fac eu cred că nu se încadrează în definiția muzicii, nu respectă nici o normă,mai degrabă mă las influențat de niște senzații pe care le creează sunetul. Pe de altă parte postmuzica poate fi și liniștea, dar ce rost ar mai avea atunci sunetul. Sunetul devine o constantă a vieții noastre de zi cu zi: sunt momente foarte rare în care este liniște absolută. Propuneți pentru câteva clipe să asculți lumea din jurul tău și încearcă să izolezi și să identifici fiecare sunet pe care îl auzi. Aceste sunete compun coloana sonoră a vieții tale din acel moment. În această lume macro, în care totul este dus la superlativ am început să caut microuniversuri”, spune Andrei Raicu.

Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, produs de Rezidența BRD Scena9 și finanțat de Fundația9. Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.

Loading...