Electronic Beats Romania

Pick up-ul care-ți face discurile să plutească

Pentru că un pic de magie nu strică niciodată.

A apărut un nou turntable care face ca discurile tale să pară că plutesc atunci când cântă, fără a mai fi nevoie să apelezi la terți stimuli vizuali.

Dezvoltat de designerii Jihyo Seo și Jimin Hwang din Seul, platanul, supranumit Levi, e realizat sub brandingul companiei Harman Kardon. Acest nou concept de platan care permite discurilor să „plutească” în timp ce se învârt arată că piața vinilului e într-o continuă dezvoltare, iar tehnologia pick up-urilor nu s-a oprit încă din inovat.

Pick up-ul e proiectat cu patru moduri de ascultare diferite – soothing, refreshing, sweet și bittersweet – care totodată ajustează înălțimea platanului și, de asemenea, are un chick dial pentru a se deplasa între 12 rpm sau 17 rpm.

Apariția înregistrărilor „plutitoare” este posibilă printr-o acționare electromagnetică și bobine. Pick up-ul dispune și de un braț portocaliu neon.

Mai jos găsești un scurt film introductiv, iar mai multe detalii despre platanul Levi poți citi pe Yanko Design.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Pick up-urile sunt în continuare la modă, și asta o arată nu doar creșterile constante de vânzări de discuri, ci și noile produse.

Japonezii nu sunt primii care au venit cu acest concept de platan care să-ți facă discurile să leviteze. Maglev Audio, de pildă, au scos și ei în 2018 patru modele pe culori diferite.

În 2019, designerul de produse Elham Mirzapour a creat un pick up în forma planetei Saturn, în încercarea de a adăuga o conexiune emoțională nostalgiei față de pick up-urile vintage. Mai multe detalii și poze despre pick up-ul „Saturn” poți găsi aici.

Suntem pe social media.

Published February 22, 2021.