Electronic Beats Romania
Daniel Dorobantu. Foto: Georgiana Feidi

Videoclip nou de la Daniel Dorobanțu

Fondatorul trupei Thy Veils, Daniel Dorobanțu revine cu un nou videoclip. De data aceasta e pentru piesa Allemande, prezentă pe compilația Psihodrom One.

Folosind tehnici specifice muzicii electronice, Daniel Dorobanțu reinterpretează cunoscutele lucrări de violoncel ale compozitorului german Johann Sebastian Bach. Rezultalul e o secvență de aproape 4 minute, ce plasează ascultătorul într-un spațiu contemporan, ambiental și sonic multidimensional. Tratamentul electronic este complementat de mai multe straturi ritmice, obținute prin utilizarea unor sisteme de inteligență artificială.

Cele șase Suite Pentru Violoncel BWV 1007-1012 de Johann Sebastian Bach sunt unele dintre cele mai recunoscute și frecvent interpretate compoziții scrise vreodată pentru violoncel solo. Bach le-a compus cel mai probabil în perioada 1717–23, când a slujit ca și Kapellmeister în Köthen.

Din punct de vedere istoric, Allemande este una dintre cele mai populare forme de dans din perioada barocă, cu exemple notabile de la CouperinPurcellBach și Handel. Prin folosirea proceselor de inteligență artificială și a influențelor din drum and bass, Allemande primește o dimensiune experimentală și ajunge astfel în muzica electronică de dans specifică zilelor noastre.

Noua lucrare muzicală este acompaniată de un videoclip menit să reîmprospăteze detaliile baroce și să le plaseze într-un context vizual contrastant: mecanic, raţional şi Sci-fi.

Allemande face parte din compilația Psihodrom – One, lansată în noiembrie 2020 de casa de discuri Psihodrom Records din Timișoara, material ce poate fi (re)ascultat mai jos, la doar un scroll distanță.

*foto: Georgiana Feidi

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published January 18, 2021.