Electronic Beats Romania
Music Climate Pact

Warp, !K7, Ninja Tune și alte label-uri se alătură Music Climate Pact

Music Climate Pact e o nouă inițiativă care se angajează să ajungă la zero emisii nete până în 2050.

Warp Records, !K7, Ninja Tune și alte case de discuri de muzică electronică s-au înscris în Music Climate Pact, o nouă inițiativă care se angajează să ajungă la zero emisii nete până în 2050.

Trei label-uri majore – Sony, Universal și Warner – plus grupuri de label-uri precum Beggars (XL, 4AD, Rough Trade) și Secretly (Jagjaguwar, Dead Oceans) s-au alăturat, de asemenea, inițiativei, care a fost lansată luna aceasta de către organizațiile britanice AIM (Association Of Independent Music) și BPI (British Phonographic Industry) ca răspuns la recenta conferință COP26 privind clima, eveniment ce e avut loc în Glasgow. Orientările au fost elaborate cu sprijinul UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).

Prin înscriere, casele de discuri s-au angajat să urmeze fie țintele bazate pe știință, fie angajamentul IMM-urilor pentru climă, care face parte din campania Race To Zero a ONU, relatează The Guardian.

Angajamentele includ luarea de acțiuni individuale și colective pentru reducerea emisiilor cu efect de seră, sprijinirea artiștilor atunci când vorbesc despre problemele climatice, și comunicarea deschisă cu fanii despre impactul industriei muzicale asupra mediului.

Citește restul angajamentelor pe site-ul Music Climate Pact. Până în iunie 2022, Music Climate Pact speră să se înscrie în campanie câteva sute de alte companii muzicale.

*foto: Markus Spiske / Unsplash

Urmărește-ne pe social media.

Published December 16, 2021.