Electronic Beats Romania
Brian Eno

Brian Eno lansează EarthPercent, un proiect pentru mediu

Brian Eno a lansat EarthPercent, o inițiativă menită să reducă amprenta de carbon din mediul înconjurător, generată de industra muzicală.

Pionierul britanic a pus în aplicare planul de acțiune cu scopul de a strânge în total 100 de milioane de dolari din industrie până în 2030. Banii vor sprijini „cele mai impactante organizații care abordează situația de urgență climatică”, potrivit site-ului EarthPercent.

„Vrem să încurajăm artiștii și organizațiile din industria muzicală să angajeze un procent mic din veniturile lor către EarthPercent. Acest procent poate fi colectat la sursă și redirecționat către EarthPercent unde va fi direcționat către cele mai importante organizații care se ocupă de schimbările climatice”, se mai arată în manifestul inițiativei.

Brian Eno este cunoscut mai ales pentru munca sa inovatoare în domeniul muzicii ambient și experimentală, care-și au rădăcinile în artele vizuale, producția și teoria muzicii. Acum, Eno speră să abordeze schimbările climatice cu ajutorul platformei sale.

Pe 22 aprilie, de Ziua Pământului, Brian Eno a declarat că EarthPercent încearcă să devină un fel de skateholder (parte interesată) pentru planetă. „Panoul consultativ stelar al EarthPercent face ca industria muzicală să poată dona foarte ușor organizațiilor de mediu, în condiții de siguranță în care banii vor ajunge doar la acele proiecte cu impact demonstrabil și semnificativ.”

În prezent, mai puțin de 2% din finanțarea filantropică globală este dedicată abordării schimbărilor climatice, nu suficient pentru a face față provocării globale. EarthPercent mai spune că își propune să ofere sprijin direct și semnificativ celor din topul piramidei justiției climatice, reducând în același timp impactul nostru asupra planetei – ca industrie și ca parte a unei societăți globale.

Cu 1000 de DJi în turneu care au adunat peste 51.000 de zboruri în 2019, înainte de pandemie, industria muzicală a jucat un rol negativ în criza climatică mondială. Mai multe detalii poți afla din raportul „Last Night A DJ Took A Flight”, realizat de către colectivul Clean Scene.

Pe măsură ce impactul se observă în întreaga industrie, au început să se producă schimbări în ultimele luni. Beggars Group și Ninja Tune s-au angajat să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2022, în timp ce multe festivaluri și evenimente stimulează acum agenda verde, trasând o abordare mai durabilă a planificării evenimentelor.

 

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

Hai cu noi.

Published May 11, 2021.