Electronic Beats Romania
Mischa Blanos & Khori Ander

Alimori și Dragusin – LP despre schimbările climatice

Mischa Blanos și Dragusin semnează cel de-al doilea release al labelului Long Cut Records.

Noul lor album, The Four Seasons. Altered, a fost lansat la începutul lunii noiembrie 2020 și include patru piese ambient și downtempo.

Una din piese beneficiază și de un videoclip realizat de Digital Creative.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Albumul trage un semnal de alarmă cu privire la criza climatică din ultimii zeci de ani. Astfel, cele patru piese evocă cele patru anotimpuri: toamna, iarna, primăvara și vara. „Dacă crezi că schimbările climatice nu există sau că relația omului cu natura nu conduce la pandemii, acest album nu te va face credincios. Dar dacă crezi, s-ar putea să simți că aparții unei comunități mai mari”, e precizat într-un comunicat ce însoțește albumul.

În primăvara acestui an, Mischa Blanos a lansat „A Chair in the Museum”, un LP din patru piese apărut tot la propria casă de discuri a lui Blanos, Long Cut Records. Noul său label „explorează în ce măsură muzica instrumentală are puterea de a spune povești, neconstrânsă de genuri muzicale sau de tendințele de astăzi”.

În cadrul proiectului Alimori, Blanos abandonează pianul acustic și în favoarea electro-acusticului și manipulează diferite scule electronice ca și cum ar fi instrumente acustice. În alegerea aliasului său, Mischa s-a inspirat dintr-o veche tradiție românească, unde Alimori este sărbătoarea rituală a focului viu care anunță sosirea primăverii.

Ascultă The Four Seasons. Altered mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Mischa Blanos face parte din trio-ul Amorf (alături de Cristi Cons și Vlad Caia). Anul trecut, pianistul român și-a lansat albumul de debut, pe care îl poți asculta aici.

Parte din noul val de muzicieni neo-clasici, Mischa Blanos a adus un suflu nou muzicii contemporane, transformând fizic pianul și integrându-l perfect într-un context contemporan, din care nu lipsesc instrumente electronice precum drum machine, diferite sintetizatoare și altă aparatură analog, dar și un computer.

Published November 04, 2020.