Electronic Beats Romania
Massive Attack

Massive Attack îndeamnă guvernul britanic și promoterii să reducă emisiile de carbon

Apelul vine în timp ce trupa britanică își lansează „Roadmap To Super Low Carbon Live Music”.

Massive Attack au publicat „Roadmap To Super Low Carbon Live Music”.

Studiul a fost comandat de trupă în 2019 și a fost produs de Tyndall Center for Climate Change Research, un parteneriat de universități care reunește experți pentru a dezvolta răspunsuri durabile la schimbările climatice. Foaia de parcurs propune obiective măsurabile pentru sectorul muzicii live pentru a juca un rol de lider în îndeplinirea Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

Principalele constatări și sugestii din studiu includ eliminarea utilizării avioanelor private, un plan în șase puncte pentru locații și festivaluri pentru a electrifica transportul publicului și eliminarea treptată a utilizării generatoarelor de motorină la festivaluri până în 2025. De asemenea, se spune că sectorul trebuie să acționeze în colaborare pentru a sprijini locuri mai mici și festivaluri care altfel ar putea să nu poată respecta noi reglementări îmbunătățite.

„Principalii promotori trebuie pur și simplu să facă mai mult”, spune Robert Del Naja de la Massive Attack. „Nu poate fi lăsat totul doar în seama artiștilor să facă continuu aceste apeluri publice. Dar sectorul nostru funcționează într-un gol guvernamental. Unde este planul de investiții … pentru un sector al muzicii live care generează 4,6 miliarde de lire sterline pentru economie în fiecare an și angajează mai mult de 200.000 de oameni dedicați? Pur și simplu nu există.”

Citat de RA, profesorul Carly McLachlan de la Tyndall Center spune că „practicile de turism trebuie reasamblate” și că „acest lucru începe chiar de la începutul unui turneu și necesită creativitatea și inovația artiștilor, managerilor, promotorilor, designerilor și agenților pentru a stabili noi modalități de planificare și difuzare a turneelor ​​de muzică live.”

Ca răspuns la rezultatele foii de parcurs, Massive Attack – care își compensează deja emisiile de carbon de ani de zile – au stabilit acum șase module pentru a reduce emisiile de carbon în turneul lor din 2022. Ulterior, își vor aduna informațiile descoperite pentru a le împărtăși industriei, cu scopul încurajării schimbării la scară largă.

Citește studiul complet „Roadmap To Super Low Carbon Live Music” aici.

Urmărește-ne pe social media.

Published September 07, 2021.