Electronic Beats Romania
Mixuri de 8 martie

17 mixuri pe care să dansezi de 8 martie

Fie că dăruiești flori sau le primești în dar, n-ai unde, cum și de ce să fugi de Ziua Internațională a Femeii. Cu o floare nu se face primăvară, dar ce zici de niște mixuri?

Să găsești mixul potrivit pentru momentul și locul potrivit e întotdeauna o provocare.

Dacă ești în pană de idei, florile parcă nu mai au miros, iar abilitatea ta de a selecta începe să-ți pară un mit, iată o selecție de mixtape-uri făcute de diferite artiste și DJ femei din România, care fac scena muzicală să vibreze.

Aceste 17 mixuri pot fi folosite lejer și pe post de cadou, sau (măcar) ca soundtrack când mergi la protest. Florile sunt frumoase și în general utile, dar cum spune și campania #MulțumimPentruFlori, „de 8 martie vrem siguranță și respectarea drepturilor și demnității femeilor.”

Ești gata? Să începem.

*foto: Science in HD 

 

Admina

Admina este DJ, producător, artist vizual și membru fondator al Corp, o platformă și agenție de booking concentrată pe artiști și DJi femei. Are, de asemenea, și proiecte personale de poezie feministă, precum și diferite experimente audio-video. În ultimii ani, exceptând 2020, a împărțit pupitrul de DJ cu nume sonore de pe scena muzicală internațională. Acest mix, deși mai vechi, rămâne la fel de relevant și astăzi.

Aleksa Alaska

O prezență din ce în ce mai vizibilă pe scena de club locală dar și internațională din ultimii trei ani, Aleksa Alaska face parte din rosterul agenției de booking Voyage Select, alături de nume sonore de pe scena electronică, precum Tom Trago, Interstellar Funk, Dollkraut, Marsman și alții. Seturile sale sunt adesea pline de ritm și energie, dansante și piperate cu diverse contradicții estetice. O ocazie bună să (re)asculți și episodul 12 al podcastului nostru cu ea.

Agnes Aves

Stabilită de câțiva ani în Manchester, Agnes Aves explorează prin mixurile sale laturi muzicale aventuroase, care se întrepătrund, ca de pildă mixul de față pentru seria Deviant, care trece de la Meredith Monk la Tapan, Tomaga, Die Orangen, Muslimgauze, Casual Violence, Ivan Sokolovsky & Serguei Letov și mulți alții.

Alexandra

Deși suntem la început de primăvară, mixul ăsta făcut de Alexandra pentru Radio Control are un iz romantic de parcă e mereu primăvară, chiar și în decembrie, când a fost înregistrat, în urmă cu un număr semnificativ de ani. O plimbare printre texturi discrete, armonii colorate și în general, o experiență sonică similară cu sinestezia.

Ana Satana

Ana Satana e aliasul Anei Sechereș – DJ, selecto(a)r(e) din București și jumătate din proiectul Intersections, platformă muzicală și serie de mixuri difuzate pe Noods Radio.

Artémis

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Diana Vrînceanu aka Artémis este o tânără artistă originară din Buzău, care actualmente studiază în Haga. E pasionată de techno, acid house și muzică electronică experimentală cu sens. O cunoaștem mai bine în cadrul episodului 36 al podcastului nostru.

Borusiade

Borusiade a lansat în trecut muzică la case de discuri precum Dark Entries, Unterton, Cititrax, Cómeme și Pinkman Records, printre altele. Simțul muzical dezvoltat, urechea fină și gustul pentru tot tipul de sunete ce reîntregesc universuri sonore diferite i-au conferit Mirunei Boruzescu un veritabil statut de selector muzical și DJ pe care trebuie să-l asculți ori de câte ori ai ocazia.

Chlorys

Chlorys este pseudonimul sub care pune muzică Mihaela Vasiliu de câțiva ani buni deja. E membru al familiei Queer Night și face parte din colectivul Corp., iar în ultimii ani de activitate ca DJ (dacă scoatem din ecuație tenebrosul an 2020) a împărțit pupitrul cu nume relevante din scena muzicii electronice. Studiul la arte (Universitatea Națională de Arte, secția Foto-Video) îi permite să fie multidisciplinară și să reflecteze asupra maleabilității mediilor de exprimare. Este curioasă în legătură cu tot ceea ce o înconjoară și probabil de asta a și început să se gândescă la muzică și din punct de vedere curatorial. Își ține un jurnal vizual pe Instagram.

Deysa

Deysa a debutat ca DJ în 2009 la Radio DEEA. De-a lungul timpului, a împărțit pupitrul de DJ cu artiști precum Boris BrejchaSharamSimina GrigoriuSister Bliss (Faithless), Nastia și multi alții. A urcat pe scena unor mari festivaluri (ca Electric Castle, Felsziget sau Fusion Festival), a mixat în cluburi ca Studio Martin, Kristal Club, Space Club, Arenele Romane, Control Club, și a fost DJ rezident la Molotov Vama Veche. Află mai multe despre parcursul muzical al Deysei din episodul 24 al podcastului nostru, iar mai jos ascultă un mix recent pentru Kuukou Records, label la care Deysa a lansat ep-ul de debut.

Fraga

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Andreea Fraga face muzică de mai mulți ani. A debutat la casa de discuri românească Future Nuggets cu o serie de piese incluse pe compilația Fragmente Pop – volumul 1. Totodată, face parte din trupa românească Deathbycoconut, un trio intrigant, prezent pe scena underground locală de peste doi ani. Fraga nu e neapărat DJ, dar mixul ăsta făcut pentru podcastul nostru e prea bun ca să nu merite o (re)ascultare.

Lili Putana

Admina e una din cele mai versatile artiste de pe scena locală de azi, iar mixul ăsta de hip-hop/rap semnat sub pseudonimul Lili Putana te va ajuta destul de mult să dai gol de la distanță. Dacă nu te pasionează fotbalul, poți să te apuci oricând de rap.

Lucu Chen

Lucu Chen e parte din echipa Gazette din Cluj Napoca. În spiritul nostalgiei pe care o resimte toată lumea după party-uri, poposește asupra acestui mix de acum patru ani de-al ei, care capturează perfect atmosfera unui party care azi ar putea părea că a fost în altă viață.

Maria Von C

Maria Von C este o tânără artistă de muzică electronică din București care completează peisajul muzical local cu un sound inedit, care-și trage seva din diversele ramuri ale muzicii techno. În toamna anului 2019 a lansat EP-ul de debut – Arborescent – la casa de discuri Trau-Ma din Lisabona. Cu această ocazie, reascultă și podcastul nostru cu ea din vara anului trecut, iar mai jos un mix techno de acum câțiva ani.

Miss I

Angrenată în mai multe tipuri de proiecte diferite între ele, Miss I este într-o permanentă căutare de sunete noi și vechi, de azi, de ieri sau de mâine. Pasiunea pentru muzică (moștenită de la părinții ei) au făcut-o să deschidă magazinul de discuri Misbits, iar ceva mai târziu, propria casa de discuri Misbits Recordings, împreună cu Cosmin Dumitru.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Tight Cherry

Dacă nu ai fost până acum la pescuit, acum e momentul. Mixul ăsta făcut de Tight Cherry pentru seria Eurotate o să scoată la dans toți peștii din baltă, în spiritul unui strașnic multiculturalism autentic.

YCS

 

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Alexandra este o tânără artistă ce activează ca DJ pe scena underground bucureșteană sub numele de YCS. Trece fără inhibiții printr-o paletă vastă de genuri muzicale, de la industrial la reggaeton și baile funk, până la techno și emo-trap, cărora le găsește un numitor comun. Nu rata episodul 32 al podcastului nostru.

Zya

„La aproximativ 1500 de ani lumină distanță, pe același braț spiralat al galaxiei noastre cu sistemul nostru solar, se află această gigantică pepinieră stelară, cunoscută sub numele de Nebuloasa Orion”, se arată în descrierea mixului de mai jos făcut de Zya pentru Half is Enough. De la minimal house la microhouse și electro, cu ceva pauze de respiro pe ‘ici pe ‘colo.

Urmărește-ne pe social media.

Published March 04, 2021.