Electronic Beats Romania
Rebekah

Rebekah lansează #ForTheMusic – campanie împotriva hărțuirii sexuale în industria muzicii dance

Artista techno a lansat recent o scrisoare deschisă industriei muzicii dance.

Rebekah Teasdale a lansat o campanie împotriva hărțuirii sexuale în industria muzicii electronice dance.

Artista britanică a anunțat campania #ForTheMusic pe Instagram, detaliind modul în care încearcă să facă schimbări în industria muzicii dance, în urma acuzațiilor recente de viol și agresiune aduse lui Erick Morillo. Ea cere semnături pe o scrisoare deschisă către industria muzicii de dans de aici.

„După toate rapoartele care au apărut de la femei care au fost agresate sexual de către niște bărbați puternici, toate astea m-au făcut să realizez câte lucruri rele sunt în scena noastră. De prea mult timp am închis ochii, am rămas tăcute și am lăsat lucrurile să continue așa cum au fost întotdeauna”, spune Rebekah.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram’s privacy policy.
Learn more

Load post

„După ce m-am decis că aș vrea să îndrum oamenii, să-i ajut să-și găsească o cale proprie în industrie, a devenit evident că nu pot face asta decât dacă mă ridic și lupt pentru ca industria asta să devină un loc mai sigur”, adaugă artista de techno.

Angajamentul #ForTheMusic constă în patru puncte cheie, respectiv ​​asigurarea protecției artiștilor, angajaților și publicului împotriva hărțuirii sexuale, garantarea angajaților din industrie un loc de muncă sigur, solicitarea artiștilor să pună capăt unei culturi a tăcerii și să facă public orice act de hărțuire la care au fost martori, și responsabilizarea cluburilor de noapte pentru asigurarea unui spațiu sigur pentru artiști, angajați și public.

Scrisoarea deschisă continuă: „În ultimele săptămâni ne-am văzut comunitatea împărțită. Ignoranța intenționată, shaming-ul și lipsa de încredere în mărturiile victimelor față de abuzurile sistematice ne-au lăsat pe mulți dintre noi să ne întrebăm dacă cei care au fondat valorile iubirii și libertății pentru care suntem aici s-au pierdut într-un status quo care permite un abuz de putere, care îl încurajează, sau chiar îl glorifică. Există prădători în scena NOASTRĂ – iar acest lucru nu mai trebuie să fie tolerat.”

„Nu mai putem scuza comportamentul artiștilor de profil, doar pentru că aceștia au un profil înalt. Asta e corupție. Hărțuirea sexuală, agresiunea și violul nu mai pot fi acceptate. Nu în cultura noastră, nu în locurile noastre de muncă, nu în cluburi sau la festivaluri. Și dacă pentru o clipă, prietene, crezi că nu ești la fel de responsabil ca mine sau ca oricine altcineva să combați acest lucru și să-ți protejezi prietenii, pe mine sau unul pe celălalt, atunci cu siguranță nu ești un prieten al muzicii.”

Citește scrisoarea completă (însoțită de petiție) aici.

Published October 01, 2020.