Electronic Beats Romania
Moog - Minimoog Model D

Legendarul sintetizator Minimoog Model D revine

Lansat inițial în 1970, Minimoog Model D a schimbat fața muzicii moderne și a servit drept arhetip pentru toate sintetizatoarele care au urmat.

La 52 de ani de la inventarea sa, Minimoog Model D de la Moog Music revine în producție la fabrica companiei din Asheville, Carolina de Nord.
Lansat inițial în 1970, sintetizatorul complet analogic a fost apreciat pentru că împacheta sunetul sintetizatoarelor modulare Moog Music din anii 1960 într-un format precablat. La scurt timp de la lansare, a devenit un element de bază pe scenele și în studiourile din întreaga lume, iar impactul său asupra muzicii disco, funk, new wave, techno, house, hip-hop și multe alte genuri, nu poate fi subestimat. În perioada sa de glorie, sintetizatorul a fost popularizat de o gamă diversă de artiști, inclusiv Herbie Hancock, Kraftwerk, Sun Ra, Giorgio Moroder și Parliament Funkadelic.
Bernie Worrell la Moogfest
Bernie Worrell la Moogfest
Acum, jumătate de secol mai târziu, Moog Music a actualizat sintetizatorul cu noi funcții, inclusiv funcționalitate MIDI îmbunătățită și roată de pitch cu arc, ce revine la centru după lansare. În rest, designul modern păstrează același motor de sunet și calea semnalului audio pe care Bob Moog și echipa sa le-au proiectat în anii ’70, precum și seria de modificări funcționale populare din producția din 2016.
„Această atenție la detalii în materiale și construcție ne permite să ne conectăm direct la moștenirea și caracterul acestui instrument legendar”, a spus Steve Dunnington de la Moog Music. „Minimoog Model D este mai mult decât o simplă colecție de circuite într-o cutie – este un instrument muzical adevărat; e o mare bucurie să-l programezi și să cânți la el. Bob [Moog] a recunoscut întotdeauna importanța simțului unui instrument și ne-am străduit mereu să-i onorăm practicile, prin reintroducerea și fabricarea acestui frumos sintetizator.”
Pentru mai multe detalii despre design și disponibilitate, vezi website-ul Moog Music.
Pentru a sărbători reeditarea, The Will Gregory Moog Ensemble a condus un spectacol live cu zece muzicieni, fiecare folosind propriul model Minimoog D.
*credite foto: Moog Music

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Fabrica de producție pentru Model D
Fabrica de producție pentru Model D
Minimoog Model D
Minimoog Model D

Hai cu noi.

Published November 18, 2022.