Electronic Beats Romania
Brian Eno

Documentar despre Brian Eno

Filmul prezintă o retrospectivă a carierei de jumătate de secol a muzicianului britanic Brian Eno.

Un nou documentar despre muzicianul britanic Brian Eno este programat să fie lansat în 2023.

„ENO” este realizat de regizorul american Gary Hustwit, căruia i s-a oferit acces nelimitat la arhiva uriașă a lui Eno, care acoperă aproximativ 400 de ore de material de-a lungul a 50 de ani. Cea mai mare parte – inclusiv muzică nelansată, proiecte artistice timpurii, interviuri și filmări brute – nu a fost niciodată văzută public înainte.

„O mare parte din cariera lui Brian a constat în a-și cultiva creativitatea în sine și în alții, prin rolul său de producător, dar și prin colaborările sale la proiecte precum cardurile Oblique Strategies sau aplicația de muzică Bloom”, a spus regizorul Hustwit. „Mă gândesc la ENO ca la un film artistic despre creativitate, având ca materie primă rezultatul carierei lui de 50 de ani.”

În acord cu dragostea lui Eno pentru tehnologie, filmul va fi disponibil în mai multe formate digitale și va fi difuzat în cinematografe și în instalații specifice realizate la fața locului.

„Nu poți face un documentar convențional, ca la carte, despre Brian Eno”, a spus Hustwit. „Ar fi contradictoriu și o oportunitate ratată. Ceea ce încerc să fac e să creez o experiență cinematografică la fel de inovatoare precum abordarea lui Brian asupra muzicii și artei”.

Eno și Hustwit au colaborat pentru prima dată în 2017, când Eno a realizat muzica pentru un film, Rams, despre designerul german Dieter Rams.

Urmărește un trailer pentru filmul ENO și citește mai multe despre proiect.

 

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

Urmărește-ne pe social media.

Published May 02, 2022.