Electronic Beats Romania
Martin Garrix

Rezultatele DJ Mag Top 100 DJs din acest an

Martin Garrix ocupă locul 1 în clasamentul general, iar Charlotte de Witte se menține în fruntea clasamentului Alternative Top 100 DJs.

Martin Garrix a fost încoronat DJ-ul numărul 1 din lume în sondajul DJ Mag’s Top 100 DJs din acest an.
Deși pozițiile fruntașe ale topului sunt dominate de scena EDM globală, există și câteva excepții notabile: Alan Walker urcă 5 poziții pe locul 17, Carl Cox urcă 5 poziții clasându-se pe locul 22, Peggy Gou urcă 14 poziții, direct pe locul 24, Jamie Jones urcă 18 poziții și ajunge pe locul 32, Amelie Lens pe locul 37, iar Nervo pe locul 40 (cu o urcare de 29 de poziții).
Olandezul Martin Garrix are doar 26 de ani, după ce a intrat în scenă la mijlocul adolescenței prin melodia sa proto-EDM, Animals, și a obținut coroana Top 100 de DJ în 2016, precum și în următorii doi ani. Marele său prieten și mentor David Guetta s-a clasat pe primul loc în ultimii doi ani, iar acum Garrix este din nou pe primul loc. După ce a colaborat cu artiști precum Ed Sheeran, Dua Lipa, Usher și U2, a patra victorie îl duce deasupra lui Guetta și a celuilalt mentor al său, Tiësto. Acum este doar al doilea după olandezul Armin van Buuren care a ocupat de cinci ori poziția de lider în clasament.
„Este foarte suprarealist, pentru mine, să fiu pe această listă în general, alături de toți oamenii pe care îi apreciez”, a spus Garrix. „Am început să fac muzică datorită lui Tiësto și sunt un fan înrăit al lui David Guetta. Sunt foarte recunoscător pentru sprijin și e o nebunie faptul că sunt inclus pe listă.”
1,3 milioane de voturi au fost numărate din 243 de țări în sondajul Top 100 DJ din acest an. Printre teritoriile mai mici care au participat, DJ Mag a primit voturi de la St Kitts & Nevis, Djibouti, Micronezia, Insula Man, Palau, Insulele Falkland, Insulele Marshall, Nauru, Tuvalu, Montserrat și chiar un vot de la Vatican, demonstrând acoperirea cu adevărat globală a sondajului Top 100 DJs.
Între timp, artista techno Charlotte de Witte se menține DJ-ul techno numărul 1 din lume în DJ Mag’s 100 DJs 2022. După ce a ocupat primul loc în sondajul Alternative Top 100 DJs timp de doi ani consecutiv, Charlotte de Witte (artista născută în Gent, producătoare și șefa casei de discuri KNTXT), urcă nouă locuri în acest an, ocupând locul 14 în sondajul principal.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Premiile Top 100 DJs au fost prezentate în timpul unei emisiuni găzduită de DJ Arielle Free de la BBC Radio One și transmis din clubul Hï Ibiza. Evenimentul de trei ore i-a prezentat pe Alok de pe o stâncă din Rio de Janeiro, pe Charlotte de Witte din Castelo del S.Jorge din Lisabona, duo-ul DJ Beauz din China dintr-o barcă de pescuit tradițională din Hong Kong, DJ Paulette din Albert Hall din Manchester, și câștigătoarea premiului Future Star, Layla Benitez, de la Secret Garden din Hï Ibiza. Spectacolul a culminat cu reprezentația istorică a lui Martin Garrix de la observatorul în aer liber din vârful Empire State Building.
Noul format de difuzare reelaborat i-a permis publicației DJ Mag să reprezinte mai bine diversitatea scenei muzicii dance, poziționând, de asemenea, UNICEF, partenerul caritabil oficial al Top 100 DJ, în centru. Spectatorii emisiunii au fost invitați să susțină Fondul de urgență pentru copii al UNICEF, care îi ajută pe copiii afectați de dezastre și conflicte. Poți dona și tu acum, aici.
Lista completă de câștigători din cadrul binecunoscutului clasament e compusă din:
– The World’s No.1 DJ – Martin Garrix
– The World’s No.1 Trance DJ – Armin Van Buuren
– The World’s No.1 Techno DJ – Charlotte de Witte
– The World’s No.1 House DJ – Vintage Culture
– The World’s No.1 Future House DJ – Don Diablo
– The World’s No.1 Hard DJ – Angerfist
– Highest New Entry: Reinier Zonneveld
– Highest Climber: Black Coffee
– Future Star Award: Layla Benitez
– Lifetime Achievement: DJ Paulette
Poți vedea lista completă a Top 100 DJ aici.

Hai cu noi.

Published November 01, 2022.