Electronic Beats Romania
AFX Station

Aphex Twin și Novation lansează sintetizatorul AFX Station

Novation și Aphex Twin au anunțat un nou sintetizator numit AFX Station. Este o versiune nouă, personalizată, a celebrului sintetizator mono Novation – Bass Station II – cu un „mod AFX”.

Modul AFX a făcut inițial parte dintr-o actualizare de firmware care a fost adăugată inițial în aprilie 2019. Conceptul lui Aphex Twin era să aibă un set diferit de parametri încărcați pe fiecare tastă a sintetizatorului, ceea ce înseamnă că fiecare tastă avea un sunet diferit, inclusiv tobe. Actualizarea adaugă, de asemenea, un control extins al sub-oscilatorului și multe altele la sintetizatorul mono.

Synth-ul vine după o vară de teasere și postere promoționale misterioase din întreaga lume.

Cu parametri diferiți pe fiecare tastă, noul produs are capacitatea de a reproduce texturi unice din sound-ul Aphex Twin pentru care este renumit, explorând rapid o mulțime de tonuri diferite. Există 128 de patch-uri noi, un nou design violet cu sigla AFX și un nou editor pentru a gestiona cu ușurință layerele.

AFX Station costă 450 de euro și e disponibil pe site-ul oficial Novation.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Dincolo de toate interviurile (adesea contradictorii și conținând păreri controversate legate de geneza muzicii electronice), zecile de albume și EP-uri lansate, precum și show-urile live susținute de-a lungul anilor într-o varietate impresionantă de circumstanțe, artistul britanic Aphex Twin este un simbol pentru mai multe generații care au crescut cu muzica lui.

Prezent pe scena internațională de la începutul anilor ’90, Richard D James este unul din cei mai influenți artiști contemporani din muzica electronică. Să descrii în câteva cuvinte muzica prolificului artist britanic e ca și cum ai pescui într-o baltă seacă. Cu toate acestea, James (împreună cu ai săi colegi de la Rephlex) și-a atribuit termenul de Braindance pentru a descrie muzica sa, într-o încercare rebelă de a aduce într-un punct comun toate influențele sale muzicale, de la tradițional la clasic, electronic music, popular, modern, industrial, ambient, hip-hop, electro, house, techno, breakbeat, hardcore, ragga, garage, drum and bass.

Lansând muzică acid-techno sub aliasuri precum AFX și Polygon Window, James a primit recunoașterea internațională după albumul său de debut din 1992, Selected Ambient Works 85-92. În această perioadă a devenit asociat al label-ului britanic Warp și a co-fondat casa de discuri independentă Rephlex Records. Single-uri precum „Come to Daddy” din 1997 și „Windowlicker” din 1999 l-au propulsat în mainstream într-un timp extrem de scurt, în vremuri în care muzica nu circula cu aceeași rapiditate ca în zilele noastre. Iar videoclipurile muzicale regizate de Chris Cunningham i-au adus și mai multă popularitate.

După albumul Drukqs din 2001, James a intrat într-o perioadă de hibernare ca Aphex Twin, dar a continuat să facă muzică sub alte pseudonime, incluzand AFX și Tuss. În 2014 s-a întors ca Aphex Twin cu albumul Syro, care a câștigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album de muzică electronică de dans.

Aphex Twin a experimentat de-a lungul timpului cu multe genuri și subgenuri muzicale. Fără a avea un plan concret în minte sau o coerență cronologică, producțiile sale au fost lansate sub o multitudine de alias-uri, între care Blue Calx, Bradley Strider, The Universal Indicator, Brian Tregaskin, Caustic Window, The, Smojphace, GAK, Karen Tregaskin, Martin Tressider, PBoD (Phonic Boy on Dope), Polygon Window, Power-Pill, Q-Chastic, Dice Man, Soit-P.P.

Published October 21, 2020.