Electronic Beats Romania
Prophet-5

Sintetizatorul Prophet 5 revine cu o nouă versiune

Sequential lansează a patra versiuni a legendarului synth.

Brandul Sequential al lui Dave Smith va lansa o nouă versiune a legendarului sintetizator polifonic Prophet-5 în toamna asta.

Sintetizatorul, care a intrat pe piață în 1978, a fost primul sintetizator polifonic programabil, sau cum spunea Dave Smith, „pentru prima dată, oamenii puteau cânta note și schimba sunete”. În timp ce aspectul versiunii reeditate este fidel designului clasic din lemn și butoane, noua versiune onorează tradiția în timp ce integrează actualizări cheie.

Prophet-5 a fost fabricat în diferite versiuni între 1978 și 1984, iar noul model include un „comutator Rev”, care îți permite să alegi ce versiune vrei să emuleze modelul tău, precum și un „buton vintage”, care îți permite să testezi instabilitatea potențial fermecătoare care era inerentă modelelor anterioare. Noua versiune vine cu 200 de presetări permanente din fabrică, inclusiv originalul 40 din 1978, precum și cu spațiu generos pentru alte 200 de presetări proprii.

Dincolo de asta, noua versiune se apropie de designul original, cu cinci voci, două oscilatoare analog cu mai multe waveforms, Poly Mod și alte caracteristici clasice.

Inginerul și muzicianul american Dave Smith, fondatorul Sequential, a împlinit recent 70 de ani și spune despre noua versiune Prophet 5 (precum și o nouă versiune Prophet-10) că sunt un cadou pentru iubitorii de sintetizatoare din întreaga lume.

Noile sintetizatoare Prophet vin cu un preț pe măsură. Prophet 5 pleacă de la 3.499 de dolari, iar Prophet-10 de la 4.299 de dolari.

Vezi un scurt film mai jos cu Dave Smith, care vorbește despre caracteristicile și istoria noului Profet-5.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Iar dacă ești curios să auzi cam ce poți face cu acest synth deosebit, mai jos ai o selecție de demo-uri.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Published October 05, 2020.