Electronic Beats Romania
Roland TR-6S

Roland lansează două modele noi de drum machine

Cele două drum machine-uri sunt hardware, dar TR-06 vine și cu o versiune software.

Roland a anunțat lansarea a două noi drum machine-uri hardware, dar și un software.

TR-6S este un secvențiator cu șase piste de format mic, care conține sunete de la 808, 909, 707, 606, precum și tonuri de sintetizare FM. Dispune de șase fadere și faimosul secvențiator Roland TR-REC, cu 16 trepte și pad-uri. De asemenea, dispune de FX, filtre și LFO-uri.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

TR-06 Drumatrix este o clonă hardware a faimosului drum machine TR-606, construit de Roland Corporation din 1981 până în 1984. A fost inițial conceput pentru a fi folosit împreună cu Roland TB-303, pentru a oferi o tobă simplă și un bas ca acompaniament pentru chitariști fără trupe de sprijin. Noul model păstrează aceeași formă și funcționalități, dar vine și cu o serie de îmbunătățiri, între care un nou overdrive și compresor încorporat. TR-06 are cinci ieșiri și o intrare, plus USB pentru a acționa ca o interfață, difuzoare încorporate și posibilitatea de a funcționa pe baterii. Prețul de achiziție e undeva pe la 400 de dolari.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

În cele din urmă, pluginul TR-606 a fost adăugat și la serviciul de abonament Cloud al Roland, care poate fi testat aici.

Published October 02, 2020.