Electronic Beats Romania
Bjork și Greta Thunberg

Ascultă o conversație între Björk și Greta Thunberg

Găzduit de scriitoarea Kate Mossman, cel mai recent episod al podcast-ului New Statesman's World Review este o ediție bonus și prezintă o conversație amplă între artista islandeză Björk și activista suedeză Greta Thunberg.

Ascultă o discuție între Björk și Greta Thunberg despre schimbările climatice, proteste, greenwashing, politicieni, faimă și multe altele.
Moderat de scriitoarea Kate Mossman, cel mai recent episod din podcastul New Statesman’s World Review este o ediție bonus care prezintă o conversație cu artista islandeză și activista suedeză. Cele două colaboraseră anterior la discursul manifestului de mediu care a deschis turneul Cornucopia din 2019 al lui Björk, dar nu s-au întâlnit personal până la acest podcast.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Björk și Thunberg acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv noua antologie a lui Thunberg, The Climate Book și noul album al lui Björk, Fossora, precum și proteste împotriva schimbărilor climatice, optimism și pesimism, pericolul greenwashing-ului, Regatul Unit văzut din Islanda și Scandinavia, faima și platformele, diferențele generaționale, Cop27 și lipsa de responsabilitate a politicienilor.
Când i-a fost cerută părerea despre „abordarea mai puternică pe care o poate lua un artist sau un muzician, acțiuni localizate sau comunicarea unui mesaj global?”, Björk a vorbit despre nevoia de a prioritiza și a avea suficientă energie pentru a-și continua activismul. „Când mi-am început platforma pentru prima dată în anii ’90, am fost de acord să fac câteva lucruri și asta m-a frustrat. Am intrat dintr-o dată în acest univers non-profit cu multă ierarhie și politică”, a spus ea.
„Am simțit că aș putea avea cel mai mare impact asupra mediului acasă și să iau lucrurile pe rând; să pun toate ouăle în coș și să le urmăresc. Evident, nu am fost singură. Există un grup mare de ecologiști în Islanda; de multe ori, eu sunt imaginea acestui grup, dar este o slujbă voluntară și necesită multă energie. Glumim despre asta – trebuie să luăm lucrurile pe rând ca să ținem torța aprinsă, pentru că oamenii se epuizează . Devii foarte obosit.”
Citește o versiune editată a conversației lor pe New Statesman și ascultă înregistrarea podcast-ului pe Spotify.

Hai cu noi.

Published October 27, 2022.