Electronic Beats Romania
NASA

Savant de la NASA creează muzică din culorile oceanului

Scufundă-te în sunetul învolburat al Río de la Plata, un estuar din America de Sud

Un om de știință de la NASA și fratele său au creat muzică din culorile oceanului.

Ryan Vandermeulen, om de știință la Ocean Ecology Lab de la Goddard Space Flight Center al NASA, a lucrat alături de fratele său programator de computere la proiectul ambițios care combină datele de culoare a oceanului cu note muzicale.

Programul OceanColor Web își propune să ofere o „experiență captivantă în imaginile oceanice pe care oamenii de știință de la Goddard le studiază în fiecare zi, într-un efort de a înțelege complexitățile unui ecosistem mare și în schimbare”, potrivit Ocean Ecology Lab. Vandermeulen a fost inspirat să lanseze proiectul după ce a fost impresionat de o imagine color oceanică a Río de la Plata, un estuar format din râurile Paraná și Uruguay din America de Sud, și a dorit să-i surprindă sunetul.

„Am început prin a extrage date transactive din imagini din satelit. M-am uitat la modelele canalelor roșii, verzi și albastre. În mod clar, ei nu călătoreau în aceeași direcție. Era ceva acolo. Datele în sine, le ascultați așa cum există. Variațiile creează o paletă naturală pentru ureche”, a spus Vandermeulen într-o declarație de presă.

Fratele său, Jon Vandermeulen, a fost recrutat pentru a proiecta o interfață care ar putea transpune datele despre culoarea oceanului în note muzicale, care în cele din urmă au fost importate în GarageBand folosind aplicația Spektune (care permite oricui să importe date pentru a crea muzică gratuit).

„Am vrut să spunem o poveste pentru a aprecia conectivitatea oceanului Pământului nostru prin această experiență sonoră. Folosim muzica pentru că este captivantă și dinamică și ne conectează într-o mare varietate de medii”, a spus Vandermeulen.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published July 15, 2022.