Electronic Beats Romania
Mikael Hwang

Un biolog a creat primul disc „viu” făcut cu microorganisme

EP-ul „Signal” e disponibil pe platformele de streaming.

Omul de știință devenit artist electronic Mikael Hwang (aka Psients) a creat un disc electronic plin cu celule vii de drojdie.
„Signal” este primul mediu muzical live din lume care poate include și este mediat de un microorganism.
Hwang a creat „Signal” pentru a-și exprima entuziasmul pentru muzica electronică și a fost inspirat de tehnicile folosite în laboratoarele de biologie pentru cultivarea microorganismelor în cutiile petri.
EP-ul „Signal” este însoțit de o expoziție de artă, care a debutat la ediția din acest an a Festivalului Paradise Art Lab din Coreea de Sud. În mijlocul afișajului, un obelisc avea o cutie Petri hibridizată, personalizată și o configurație de înregistrare implantată în el. A existat un material ascuns în interior care a făcut mai ușoară înregistrarea vibrațiilor celulelor de drojdie și transmiterea cu succes a acestora ca sunet redabil.
De la succesul acestei expoziții, „Signal” a devenit un EP cu patru piese, care este disponibil pe toate platformele de streaming majore.
Hwang spune că există diverse motive în spatele acestei lucrări. Extinde varietatea și tipul de materiale disponibile artiștilor, oferindu-le mai multe șanse de a interacționa cu viața și sistemele vii. El susține, de asemenea, că poate acționa ca o formă de comentariu despre valorificarea, exploatarea și consumul de către oameni a ființelor vii, precum și să ofere drojdiei, una dintre primele organisme domesticite de către oameni, propria agentivitate și voce.
„Cluburile și ringurile de dans sunt spații esențiale pentru ca oamenii să danseze și să se bucure de muzică – acolo a înflorit dragostea mea pentru muzica electronică”, spune Hwang pentru Art Style. „Vreau să evoluez din aceste locuri la expoziții sau galerii în care muzica și sunetul pot avea un alt rol; unde oamenii pot să asculte, să gândească și să reflecte asupra mediului lor, mai degrabă decât să reacționeze la instantaneitatea spațiilor, cum ar fi un club.”
De atunci, el a transferat muzica creată de microorganisme într-un disc tradițional de 12 inci, dar a reproiectat grosimea acestor discuri pentru a găzdui organisme vii modificate, cum ar fi drojdia, într-o carcasă de 6 mm.
Acest tip unic de înregistrare a fost creat și produs parțial de SplinePro. Discul, care folosește o metodă de producție complet diferită de cel al discurilor de vinil convenționale, are muzica gravată fizic pe el.
Hwang aspiră să avanseze cercetarea științifică asupra instrumentelor vii și crede cu pasiune că muzica electronică va avea un viitor biologic și că inovația sa va crește gradul de conștientizare a valorii sunetului în științe. El continuă să ia sample-uri și să înregistreze organisme, transformând ulterior acest lucru în muzică electronică.
Poți asculta EP-ul „Signal” mai jos.

Urmărește-ne pe social media.

Published August 25, 2022.