Electronic Beats Romania
Studiu: șoarecii pot dansa

Studiu: șoarecii pot dansa și se pot sincroniza la BPM-uri între 120 și 140

Șoarecii au dat din cap pe beat-urile piesei „Born This Way” de la Lady Gaga, dar și pe alte melodii cu tempo între 120 și 140 bpm.

Șoarecii pot dansa și se sincronizează cel mai bine cu ritmurile unei piese care are un bpm între 120 și 140, potrivit unui nou studiu.
Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au echipat 10 șoareci cu accelerometre fără fir pentru a le măsura mișcările capului și au pompat o gamă de muzică clasică și pop, inclusiv Sonata for Two Pianos in D Major (K.448) a lui Mozart, Another One Bites the Dust de la Queen și Born this Way de la Lady Gaga. 20 de participanți umani s-au oferit și ei voluntari.
Studiul, condus de Dr. Hirokazu Takahashi de la Universitatea din Tokyo, a constatat că șoarecii „au afișat o sincronizare înnăscută cu ritmul – adică fără niciun antrenament sau expunere prealabilă la muzică, dând din cap pe ritm în timp ce se auzea muzică, într-un mod similar participanților umani.
După cum arată studiul, percepția și sincronizarea ritmului sunt comune la oameni (de obicei, între 120-140 BPM) și „utilizate cel mai frecvent în compozițiile muzicale”. Sincronizarea bătăilor nu este obișnuită la multe specii (în special cele mai apropiate speciei umane, precum mamiferele), dar această cercetare arată că sincronizarea cu un ritm poate fi mai răspândită printre specii decât se credea anterior.
Cercetătorii sugerează că rezultatele pot ajuta la îmbunătățirea înțelegerii noastre despre „mintea animală și originile muzicii și a dansului”, precum și a mecanismelor neuronale care fac ca muzica să aibă „efecte atât de profunde asupra emoțiilor și cogniției”.
Consultă studiul complet aici.
*foto: Nick Fewings 

Hai cu noi.

Published November 17, 2022.