Electronic Beats Romania
News

Zara McFarlane lansează un nou LP la labelul lui Gilles Peterson

Zara McFarlane

Solista și muziciana britanică de jazz Zara McFarlane își lansează al patrulea album.

Songs of an Unknown Tongue vine la trei ani după precedentul LP „Arise”, apărut tot la Brownswood al lui Gilles Peterson, unde de altfel au fost lansate toate albumele și EP-urile muzicienei.

Labelul din Marea Britanie descrie albumul drept o meditație asupra istoriei negrilor și a moștenirii culturale lăsate de persoanele negre și cele de culoare. De-a lungul a zece piese, solista reflectă în călătoria ei muzicală asupra tradițiile populare și spirituale ale patriei sale ancestrale, Jamaica. Ea a petrecut o lună și jumătate în țară, cercetând muzica populară timpurie și ritualurile jamaicanilor, vizitând mormântul marelui războinic jamaican Nanny of the Maroon și întâlnind experți.

Căutarea prin arhivele de istorie din Biblioteca Națională a Jamaicii și la Institutul din Jamaica din Kingston pentru probe audio și video a determinat-o să descopere o serie de ritmuri asociate cu ritualurile jamaicane vechi.

Întoarsă acasă în Londra, McFarlane a colaborat cu producătorii Kwake Bass și Wu-Lu pentru a deconstrui elementele ritmurilor populare din cercetarea ei și a le transfera în noi formate.

Deși fiecare piesă are o poveste proprie, albumul vorbește nu numai despre istoriile populare jamaicane, ci despre problemele contemporane ale imperiului, colonialismului, rasei și identității.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tracklist:

A1. Everything Is Connected
A2. Black Treasure (Vinyl Edit)
A3. Broken Water (Vinyl Edit)
A4. Run Of Your Life (Vinyl Edit)
A5. Saltwater (Vinyl Edit)
B1. My Story (Vinyl Edit)
B2. Native Nomad (Vinyl Edit)
B3. State Of Mind (Vinyl Edit)
B4. Roots Of Freedom
B5. Future Echoes

Loading...