Electronic Beats Romania
News

Ascultă sunetele lumii la World Experience Festival 2018 și descoperă noi culturi

Ascultă sunetele lumii la World Experience Festival 2018 și descoperă noi culturi

World Experience Festival 2018 îți aduce peste 100 de artiști într-un eveniment care sărbătorește diversitatea culturală.

Hai să simți muzica lumii la World Experience Festival 2018, a patra ediție a Festivalului Ambasadelor, un festival partener Telekom Electronic Beats. Organizatorii anunță o experientă multiculturală unică și te invită să asculți peste 100 de artiști din peste 20 de țări, în concerte live de World Music și performing arts, alături de un program multicultural foarte divers de expoziții și workshopuri muzicale, proiecții de filme, ceremonii culturale exotice și gastronomie internațională.

Expoziția muzicală “Sounds of the world – În căutarea muzicii lumii“, 30 de țări participante
3 – 9 septembrie, 11.00-21.00 / Arcub – Gabroveni: Sălile Arcelor, Cafenea, Librărie
Vizitează, în premieră, o expoziție de instrumente muzicale tradiționale din mai multe colțuri ale lumii, curatoriată pe zone geografice, cum ar fi Orientul Mijlociu, America Latină, Europa, Africa, Asia Insulară şi Peninsulară şi Orientul Extrem.

WORLD Cinema: 26 de pelicule din 20 de țări
5 – 9 septembrie, între orele 12.00-21.00 / ARCUB – Gabroveni, Sala Bolților
Vizionează filme documentare, drame și comedii în cadrul festivalului, iar, în cele două zile cu tematică cinematografică muzicală, 7 și 9 septembrie, descoperă fragmente de povești despre evoluția anumitor stiluri muzicale și tradiții de dans, printre care flamenco, bossa-nova, salsa sau dansuri irlandeze.

Workshopuri multiculturale
4 și 6 septembrie / ARCUB – Gabroveni, Foaier
Participă la ateliere gratuite și masterclass-uri de dans și cultură irlandeze sau la ceremonii spectaculoase, precum cea a servirii ceaiului japonez sau a artei îmbrăcării kimono-ului, dar și un atelier interactiv de etnomuzicologie și sonorități din spațiul Carpato-Balcanic.

Conferința și concerte World Musical Talks
6 și 8 septembrie / ARCUB-Gabroveni, Sala Studio și Sala Atelier
Participă la un dialog despre importanța muzicii pentru încurajarea relațiilor de prietenie dintre statele lumii, cu experți din domenii multidisciplinare, invitații Rainer Kern, Director UNESCO City of Music Mannheim și al festivalului Enjoy Jazz din Germania, E.S. Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, Ambasador al Africii de Sud în România, Mehdi Aminian, artist și fondator Roots Revival din Iran, Resha Kurniawan, Președinte IWUNG Foundation – Indonezia, Anna Aristeidou – artistă și expertă pe muzica mediteraneană și Tedi Migdalovici, Ambasador Cannes Lions România, fondator al platformei de diplomație privată Love&Lobby, sub moderarea expertului Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Iris Constantin.

Toate acestea vor fi completate de spectacole de World Music live ale unor grupuri artistice precum Antama Group, din Cipru (pe 6 septembrie, la ora 19.00) și Roots Revival, din Iran și Siria (pe 8 septembrie, la ora 19.00).

World Bazaar, spectacole de muzică și dansuri, ateliere culturale și gastronomie internațională
7-9 septembrie, 12.00-22.00 / Parcul Titan, intrarea cu Globul Lumii
În Parcul Titan găsești peste 35 de standuri culturale ale expozanților și 20 de restaurante și food trucks, ateliere multiculturale, momentele muzicale de excepție pe scena din Parcul Titan, cum ar fi Ahalina Folklore Group (Sudan), Terrasonora (Italia), Sora Iwung Foundation (Indonezia), Balkan Taksim, mai multe spectacole din America Latină, din inima Amazonului, precum și din Orientul Mijlociu și Îndepărtat, dar și ale minorităților naționale.

Afis We Festival 2018

Descarcă programul complet World Experience Festival 2018 în format pdf, accesând acest link. Vezi aici toți participanții confirmați.

Publicul beneficiază de intrare gratuită la toate evenimentele și momentele din timpul festivalului.

 

Informații complete despre festival pe www.world-experience.ro, precum și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/worldexperiencefestival/.

 

Citește mai mult: Artiști remarcabili, viziuni distincte – iată nouă evenimente cu care deschidem noul sezon

Loading...