Incursiune în frecvențele sub bass din footwork cu Vladimir Semplaru | Electronic Beats Romania
Feed/Tech

Incursiune în frecvențele sub bass din footwork cu Vladimir Semplaru

vladimir semplaru

Parte din proiectul Subbrigade și activ în undergroundul hip hop de mai bine de 8 ani, Vladimir Semplaru este unul dintre promotorii soundului footwork în România.

 

Vladimir Semplaru are deja la activ 8 ani de turntablism, vreo 12 de “săpat” în underground după muzică bună și încă 5 de dreadmaking. Recomandat de colaborările cu Raku, Cabron sau Killafonic, a făcut parte din lineupurile Subgiurgiu Fest, One Love Fest și Dakini Festival, cu sesiune de live scratching. A ajuns în atenția noastră de pe vremea când era parte din crew-ul Subbrigade, acum defunct. Live-urile Subbrigade propuneau ceva cu totul nou: un live turntablism show cu scratch-uri și live beatmaking, așa cum s-a întâmplat pe terasa Misbits Record Shop.

 

Vladimir și-a continuat cariera de DJ și după dizolvarea Subbrigade, într-o nișă muzicală încă la stadiul de exotic în România: footwork. Un sound originar din Chicago-ul anilor 90, cu influențe drum n bass și ghetto house, footwork a început să prindă teren rapid, mai ales prin cel mai vocal exponent, DJ Rashad.

Pentru a ne familiariza un pic mai mult cu footwork, l-am rugat pe Vladimir Semplaru să vină cu un mini playlist de 5 trackuri, reprezentative pentru acest sound

 

DJ Rashad – I Don’t Give A Fuck

 

DJ Taye – Smokeout

 

DJ Manny – I’ll Hurt You Baby

 

DJ Heavee – Cloud Ride

 

RP Boo – Work The Flow

Citește mai mult: Un salt înapoi în timp cu DJ Undoo: șapte albume hip hop românești din anii 90