Electronic Beats Romania
Music

Cum sună prezentul și viitorul undergroundului house & techno românesc

house

Dincolo de hype-ul din jurul soundului house & techno cu specific românesc, lucrurile evoluează într-o direcție bună dacă privim valul de producători tineri din România care vor să se afirme prin originalitea soundului propriu

 

Având deja o istorie de mai bine de 10 ani, loopurile minimal house ce caracterizează soundul electronic românesc au început să se apropie de vârsta maturității. Acolo unde mulți văd monotonie, balans plictisitor de pe un picior pe altul și un flow interminabil, noi am remarcat un groove discret, perceptibil doar de pe dance floor, și capabil să te țină cu zâmbetul pe buze timp de multe ore. Vorbim deja de o scenă underground bine conturată, cu soundul său propriu, cu figuri emblematice și labeluri influente. Și cum fiecare producător implicat activ dorește să aducă propria contribuție, soundul ROminimal a suferit diferite mutații în ultimul timp, cu inspirație mai mult sau mai puțin pregnantă din alte genuri electronice, de la electro la progressive house sau vocal house.

 

Printre alți artiști tineri care s-au făcut remarcați prin amprenta total diferită pe care o pun asupra soundului cu specific românesc, am întocmit o mică listă cu 3 nume care ne-au captat întreaga atenție cu release-urile lor.

 

Melodie: atmosfera acid house un pic nostalgică, ce transcede producțiile lui Cristi Tudorache aka Melodie, și-a găsit casă nouă în 2018, sub forma propriului label, Cinetic Art.

https://youtu.be/yImDgxW2ZzU

 

MP: recomandându-se cu prescurtarea de la numele său din cartea de identitate, Mihai Popescu a bifat deja 2 release-uri la Metereze, label deținut de Raresh. Acest lucru vine ca o recunoaștere a soundului MP, un sound ce aduce permanent pe dance floor un vibe pozitiv și un house groove rar întâlnit. Cel mai nou release a văzut lumina vinilului la Steppin Motion Records în mai 2018.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

 

Mihai Pol: tânărul producător din Brașov s-a bucurat de un plus consistent la capitolul notorietate în underground în ultimii ani. Soundul său unic, permanent înseninat de accente deep house, merge de obicei după rețeta “love at the first dance”. Edge Of Echoes este albumul lansat anul acesta la Lokomotiv, label australian

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Citește mai mult: Cinci EPuri fresh semnate de producători români, ce merită toată atenția ta

Loading...