Electronic Beats Romania
Music

A fost odată ca niciodată un DJ ce mixa pe vârf de creastă

oreste din poveste

Regatul Internetului îl numește Oreste din Poveste

 

În timp ce citești asta îți recomandăm să asculți asta. Acum închide ochii. Dar n-o lua literar, ca să poți să mai citești. Acum sari la mare. Sari la munte. Sari la Bâlea. E frig, e iarna, ești pe Transfăgărășanul rece și aspru. Sari din nou. Sari mai jos în altitudine, undeva pe un deal oarecare și nu te mira dacă din depărtare o să răsune mixul pe care l-am recomandat mai sus. Nu te mira dacă-l zărești pe Oreste din Poveste la platane-n vârf de munte, zbenguind neaua dalbă de pe creste cu o bucată bună de mix.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Câteodată cântă pe baraj la apus, altă dată la șes. Cert e că Oreste din Poveste e DJ-ul care își filmează sesiunile în diferite colțuri ale naturii. Rezultatele sunt toate uploadate pe canalul lui de Youtube și prezintă un fenomen audiovizual ce se situează undeva între videoclipul muzical și filmul experimental. Dacă la începutul seriei clipurile lui presupuneau doar un cadru fix, pe parcurs acestea au devenit ceva mai complexe. În ultimul video postat, cel de la Bâlea, putem vorbi despre un montaj tăiat pe ritmul muzicii și cadre picturale contemplative. Alt episod intitulat „Decât” vinil pe un baraj surprinde pe parcursul a aproape două ore de mixat, un apus de soare care se derulează în planul al treilea al cadrului.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Se pare că genul ăsta de experimente audiovizuale devin populare în sfera muzicii electronice. Canalul de Youtube al DJ-ului Café Relax, despre care am scris aici, poate servi drept alt exemplu al comuniunii dintre muzica electronică și natură. Nouă ne place ce fac atât Oreste, cât și Café Relax și așteptăm să vedem dacă acest fenomen urmează să ia amploare în rândul altor DJ. Amu luați de ascultați la poveștile lui Oreste, accesând printr-un click acest ultim cuvânt.

 

Citește și: Șapte VJi români care dau viață zidurilor prin video mappinguri incredibile

Loading...