Electronic Beats Romania
Music

De ce trebuie neapărat să ajungi la DJ setul Dub Pistols de la Vibe Festival

dub pistols

Dub Pistols este una dintre trupele care au creat identitatea unică a scenei bass din Marea Britanie.

Povestea Dub Pistols începe undeva în anii ’90, când soundul lor împărțea aceleași accente big beat cu Chemical Brothers sau Fatboy Slim. După un succes în această zonă muzicală cu primul album, Point Blank, a venit o lansare de album complet ratată, la pachet cu un faliment de toată frumusețea. Trupa se detașează de formatul DJ set mixat de Barry Ashworth cu elemente de MCs adăugate peste mix, transformându-se rapid într-un live act în toată puterea cuvântului. Dub Pistols ajung să-și prezinte soundul unic, un melanj de reggae, breaks și jungle, la main stage-urile Glastonbury sau Bestival, câștigându-și locul între cele mai influente banduri din sfera bass music.

Dub Pistols au nu mai puțin de 7 albume la activ, mare parte dintre ele lansate la Sunday Best Recordings, label deținut de Rob Da Bank, dar și o serie de remixuri pentru Moby sau Limp Bizkit. Iar statutul de festival rockstars este completat perfect de un lanț nesfârșit de distracție în exces, aventuri în America De Sud, încheiate cu apariții pe soundtrackul unor filme obscure și colaborări pentru muzica din documentarul despre viața lui Banksy.

 

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

 

Iar faptul că sunt una dintre puținele trupe britanice (dacă nu cumva singura) care au reușit să păstreze viu interesul pentru combinația de reggae și ska, filtrată în tonuri dubstep și grime, specifice scenei din Marea Britanie, îi recomandă ca un must see în această vară pe scena Vibe Festival, Mureș, 4-8 iulie.

 

Citește mai mult: Vibe Festival transformă Târgu Mureș / Marosvásárhely într-un hotspot muzical

Loading...