Electronic Beats Romania
Music

Thomas Fehlmann de la The Orb revine cu un nou album la Kompakt

Legendarul muzician Thomas Fehlmann (The Orb, Palais Schaumburg, 3MB) rămâne unul dintre cei mai valoroși producători de muzică electronică din toate timpurile.

Casa de discuri germană Kompakt se pregătește să lanseze cel de-al treilea album al lui Fehlmann pe 2018, după precedentele „Los Lagos” și „We Take It From Here” (LP colaborativ alături de Terrence Dixon).

Cel de-al treilea album al lui Thomas Fehlmann lansat la Kompakt în acest an se numește „1929 – Das Jahr Babylon” și reprezintă coloana sonoră a filmului documentarul regizat de Volker Heise, ce poartă același nume.

Documentarul vine să completeze serialul german „Babylon Berlin”, film despre anul fatal 1929 din timpul „Weimarer Republik” – un moment întunecat de schimbare radicală în capitala Germaniei, care a condus la cel de-al doilea război mondial.

https://www.youtube.com/watch?v=5ced05DtgGk

Thomas Fehlmann s-a născut în Zurich și s-a stabilit ulterior în Berlin, oraș din care a adus o contribuție impresionantă asupra muzicii electronice, începând cu anii ’80. Tot în acea perioadă a fondat împreună cu Holger Hiller trupa de avangardă Palais Schaumburg, activă până în 1985.

În 1988 a fondat casa de discuri Teutonic Beats, ale cărei compilații au inclus de-a lungul timpului artiști precum Jörg Burger, Wolfgang Voigt, Moritz von Oswald, Sun Electric și Westbam. Tot prin acest label, Fehlmann l-a cunoscut și s-a împrietenit cu Dr. Alex Paterson de la The Orb. Astfel, Fehlmann a contribuit ulterior la o bună parte din albumele The Orb, devenind un membru part-time al grupului.

În anii 90 a fost DJ rezident în legendarul club Tresor din Berlin. Împreună cu Moritz von Oswald și Juan Atkins a fondat proiectul 3MB, contribuind la dezvoltarea legăturii dintre Berlin și Detroit.

Puteți asculta integral albumul 1929 – Das Jahr Babylon mai jos, via bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Loading...