Electronic Beats Romania
Music

Citește un interviu cu This Moment On și descoperă doi muzicieni dedicați sunetelor românești

This Moment On © Olga Poppius

This Moment On sunt Stiofan și Mihut, un duo româno-irlandez care emite frecvențe electronice captivante din Helsinki, Finlanda

Stiofan și Mihut sunt doi tipi din Belfast, respectiv Constanța, care s-au întâlnit în Helsinki, acolo unde locuiesc acum, și s-au regăsit în pasiunea comună pentru muzica electronică. Proiectul This Moment On se declină în mai multe activități – DJ, producători, dar poate cel mai important demers este emisiunea radio de la Bassoradio, prin care promovează sunetul și artiștii români. Și nu în ultimul rând, cheamă artiști români în Helsinki, până acum pe Cosmin Trg, Barac, Petre Inspirescu, Praslesh, și sperăm că lista o să continue.

 

TEB: Salutări, Mihut & Stiofan, ne bucurăm să povestim cu voi, acum că am descoperit This Moment On, show-ul radio electrizant pe care îl produceți la Bassoradio, în Helsinki. Cum ați început acest proiect și unde îl vedeți evoluând, în viitor?

This Moment On: Ne-am întâlnit acum câțiva ani în Helsinki, ne-am revăzut la petreceri, am pus niște muzică împreună, ne-am conectat și, în scurt timp, This Moment On a început foarte natural. Show-ul radio s-a întâmplat printr-un prieten, îmi aduc aminte cum a venit la noi cu cheile de la Bassoradio, după ce îl scanasem o vreme, oferindu-ne șansa să creâm o platformă pentru minimal în Helsinki. Acum sperăm să o ducem mai departe, continuând să facem muzică și să dăm tot ce avem mai bun la fiecare show.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

TEB: Ați lansat două EP-uri și Tulbure a pus piesa voastră, tini Tin, în încheierea setului său de la Sunwaves. Care sunt planurile voastre ca producători?

This Moment On: Da, avem multă muzică gata de lansat și abia așteptăm. Vrem să le mulțumim cu această ocazie lui Tulbure, Gemini Brothers, Cătălin (Sunrise) și altor câțiva artiști pentru suportul lor, vom continua să explorăm diferite sunete, influențați de Helsinki.

This Moment On © Olga Poppius

TEB: Ce credeți că influențează sunetul vostru?

This Moment On: Venim din medii diferite, Stiofan este din Irlanda, mai direct și techy, Mihut vine din România, cu un sunet mai jazzy și deep, colecționând tot felul de plăci, pentru a crea împreună un blend perfect.

 

TEB: Ce pregătiți pentru restul anului?

This Moment On: Avem niște invitați speciali în emisiune, iar pe lângă asta avem Tzinah Records podcast, îl vom avea pe Sepp și Asenn, artiști din Helsinki dar și alte giguri interesante.

 

TEB: Cu cine v-ar plăcea să colaborați în viitorul apropiat?

This Moment On: Ne-ar plăcea să punem muzică cu Arpiar și Tulbure și să petrecem ceva timp în studio cu Barac și Melodie.

Ne place să stăm și să căutăm plăci la Misbits, atunci când suntem în România. Stiofan a fost acolo pentru prima dată vara aceasta. Ar fi tare să punem și niște plăci în viitor.

 

Fotografii © Olga Poppius

Click aici pentru arhiva emisiunilor radio This Moment On, cu invitați ca Robert Rodriguez, Cosmin Trg, Herck sau Dubsons, în cadrul Tzinah Podcast, și mulți alții.

 

Citește mai mult: Cinci EPuri fresh semnate de producători români, ce merită toată atenția ta

Loading...