Electronic Beats Romania
News

Sun Ra Arkestra lansează un nou album după 20 de ani

Sun RA Arkestra

Condus de Marshall Allen, ansamblul Sun Ra Arkestra revine în toamnă cu un nou album.

Albumul va fi lansat în luna octombrie 2020 la casa de discuri Strut. Până atunci, iată primul extras pe single, Seductive Fantasy, piesă apărută inițial în 1979 pe albumul „On Jupiter”.

Piesa de față (o reinterpretare a versiunii din 1979) a fost înregistrată la Rittenhouse Soundworks din Philadelphia. Videoclipul a fost regizat, animat și produs de Chad van Gaalen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Arkestra este alcătuită acum din Marshal Allen (saxofon), Danny Ray Thompson (saxofon și flaut), Michael Ray la trompetă, Cecil Brooks la trompetă, Vincent Chancey (horn), Dave Davis (trombon), Farid Barron la pian, Dave Hotep (chitară), Tyler Mitchell la bas, Wayne Anthony Smith Jr la tobe, Elson Nascimento la baterie și percuție, Stanley “Atakatune” Morgan la congas și Tara Middleton la voce.

Muzica legendarului compozitor Sun Ra (continuată după moartea acestuia de către Marshall Allen și Arkestra), a fost și este în continuare extrem de influentă asupra artiștilor din muzica electronică; în ultimii ani, artiști ca Mike Huckaby (RIP) și Hieroglyphic Being, au înregistrat și cântat live cu Marshall Allen și Danny Ray Thompson.

Pentru mai mult Sun Ra, nu e niciodată prea târziu să (re)vizionezi filmul Space Is the Place făcut în 1972 și lansat în 1974. Filmul a fost regizat de John Coney și scris de Sun Ra și Joshua Smith.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...