Electronic Beats Romania
Music

Steve Reich relansează două albume din 1989

steve reich

Două dintre compozițiile minimaliste ale lui Steve Reich de la sfârșitul anilor '80 - Different Trains și Electric Counterpoint - au fost relansate pe vinil de către casa de discuri Nonesuch.

Different Trains este o piesă în trei segmente care combină cvartetul de corzi cu discursul înregistrat de Reich pe casetă, referindu-se la copilăria sa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Opera a fost interpretată de către Kronos Quartet, care au câștigat un premiu Grammy pentru cea mai bună compoziție clasică contemporană în 1989. Numele piesei în trei părți este un indiciu pentru călătoriile pe care Reich le-a făcut pentru a-și vizita părinții.

Documentarul video de mai jos, realizat de Robert Edridge-Waks, explorează în detaliu povestea albumului Different Trains.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Electric Counterpoint este un alt album în trei părți interpretat de chitaristul Pat Methany. Albumul se împarte în Slow, Medium și Fast și reprezintă o operă monumentală pentru muzica minimalistă.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Steve Reich este unul din cei mai influenți compozitori minimaliști, alături de Philip Glass, La Monte Young și Terry Riley. Stilul de compoziție al lui Reich a influențat mai mulți compozitori și grupuri de-a lungul timpului. Inovațiile sale includ utilizarea buclelor de bandă pentru a crea modele de fazare și utilizarea proceselor simple și repetitive pentru a explora concepte muzicale.

Compozițiile lui Steve Reich sunt marcate de folosirea figurilor repetitive și ritmul armonic lent au influențat semnificativ muzica contemporană, în special în Statele Unite ale Americii.

Loading...