Electronic Beats Romania
Music

Steve O’Sullivan sau omul din spatele legendarului Mosaic Records

steve_sullivan

Cu o prezență de peste 25 de ani în underground, Steve O’Sullivan este unul dintre producătorii care au influențat substanțial soundul electronic așa cum îl cunoaștem azi.

Pe Steve O’Sullivan îl putem caracteriza simplu ca fiind “the man of many electronic faces”. Un explorator versatil al infinitului genurilor și subgenurilor electronice, de la cel mai pur dub techno la propria versiune de minimal house, Steve O’Sullivan a folosit de-a lungul carierei o multitudine de aliasuri pentru producțiile sale: Blue Spirit, Bluetrain, Kabala, Precession, Roundtree, The Wise Caucasian sau în colaborări cu diverși artiști, sub numele Echo Motif, Ephebe, High-Life, I-Tones, Kumquat Kids, Low-Life sau Original Vintage. Nu este întâmplător faptul că îi nominalizează pe Moritz Von Oswald și Maurizio ca influență: primele sale release-uri, datând din 1995, sunt un amestec de dub techno cu tente house, o parte dintre ele la propriul label, Bluetrain.

Mosaic, proiectul său de suflet și una dintre cele mai longevive și mai influente case de discuri, a devenit o gazdă primitoare atât pentru producțiile lui personale cât și pentru artiști ca Ricardo Villalobos sau Ben Sims. Cel mai bun exemplu al spectrului larg acoperit de Steve O’Sullivan prin producțiile sale de la Mosaic sunt repress-urile lansate la recent la Sushitech Records, casă de discuri la care a mai lansat de-a lungul carierei câteva EP-uri excelente: Mosaic Classics și Mosaic Reshaped & Unreleased

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Seturile sale sunt oglinda aceleiași personalități imposibil de încadrat în vreun stil anume: treceri subtile de la dub techno la deep house atingând și cele mai “curate” forme de techno.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

Lucruri la care ne așteptăm și la apariția sa pe scena Telekom Electronic Beats din cadrul Dakini Festival (27 iunie – 1 iulie, plaja Tuzla).

Citește mai mult: 20 de seturi care te vor proiecta în atmosfera Telekom Electronic Beats Stage de la Dakini Festival

Loading...