Electronic Beats Romania
News

Spotify lansează o inițiativă de asistență pentru artiști

Spotify

Spotify a dezvăluit o inițiativă de asistență pentru artiștii afectați de pandemia coronavirus.

Astfel, Spotify „recomandă o serie de organizații verificate ce oferă ajutor financiar celor din comunitatea muzicală care au cea mai mare nevoie.”

„De la debutul pandemiei COVID-19, Spotify a angajat parteneri din întreaga industrie pentru a discuta despre cum putem susține artiștii și comunitatea creativă, profund afectate de efectele virusului. Deși streaming-ul continuă să joace un rol important în a conecta creatorii cu fanii lor, numeroase alte surse de venituri au fost întrerupte sau oprite cu totul de această criză”, se arată într-un comunicat al Spotify.

Printre organizațiile partenere implicate în Music Relief se numără și MusiCares, PRS Foundation și Help Musicians, dar și alte organizații sunt așteptate să se alăture inițiativei în curând. Donațiile către acești parteneri vor fi făcute de către Spotify, și vor corespunde donațiilor făcute pe pagina dedicată de strângere de fonduri, care a ajuns la 10 milioane de dolari.

O nouă caracteristică este, de asemenea, setată să devină funcțională pe platformă, permițând artiștilor individuali să conducă fanii către anumite pagini de strângere de fonduri pe măsură ce criza continuă. Acest lucru ar putea fi folosit pentru a genera venituri pentru ei înșiși, pentru alți muzicieni sau pentru orice cauză pe care o consideră demnă.

Mai multe detalii sunt pe Spotify. Tot acolo poți găsi informații despre alte oferte pentru producătorii de muzică, inclusiv reduceri pentru asistența SoundBetter și Anchor’s Listener Support și trial-uri Soundtrap gratuite pentru educatori.

Music Relief este cea mai recentă inițiativă – dintr-o listă din ce în ce mai mare de fonduri de ajutor pentru creativi – care arată cât de grav sunt impactate sectoarele culturale de către pandemia coronavirus.

Alte organizații care deschid fonduri de asistență pentru artiști sunt PRS for Music, organizația GEMA din Germania și UK Arts Council.

Loading...