Electronic Beats Romania
Music

Descoperă soundul trippy hipnotic marca Roman Flügel înainte de Citadela Festival

Citadela Festival

Prima ediție Citadela Festival are loc în Cetatea Deva, între 27 și 29 iulie, iar Roman Flügel este parte din lineup

În ciuda prezenței pe scena house & techno de mai mult de două decenii, Roman Flügel a reușit să conserve în producțiile și seturile sale accentele hipnotice cu rădăcini în clubbingul anilor ’90 din Germania. Sub puternica influență a nopților albe din defunctele Omen Club sau Dorian Gray, unde nu de puține ori pe atunci tânărul Roman rămânea mut de admirație ascultând showcase-urile unor labeluri precum Warp Records sau Underground Resistance.

Împreună cu bunul său prieten, Jörn Elling Wuttke, au pus bazele Ongaku și Klang Elektronik, două labeluri care au reușit să aducă o nuanță foarte Detroit soundului electronic din Frankfurt, scindat pe atunci între electro și forme de minimal techno. Recunoașterea a venit însă odată cu Playhouse, label ce a devenit rapid o rampă de lansare pentru mulți producători aflați la începutul carierei, printre care și Ricardo Villalobos și al său seminal Alcachofa, album nominalizat de mulți critici ca fiind punctul de plecare pentru soundul minimal house, așa cum îl degustăm în zilele noastre.

Aparte de imensul volum de release-uri ce păstrează melodicul hipnotic atât de specific indiferent de anul lansării, label sau genul sub care se subscriu, Roman Flügel iubește să se desfășoare în spatele deckurilor, electrizând în contraste deep house / disco / funk / minimal crowduri total diferite, de la Berghain Berlin la Robert Jonson Offenbach. Date fiind aceste premize, nu poate să ne aștepte decât un set epic la Citadela Festival, unde Roman va fi headliner.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

 

Citește și: Cinci lucruri care te vor convinge să mergi la Deva la Citadela Festival 

Loading...