Electronic Beats Romania
Music

Am vorbit cu Soundopamine despre primul lor vinil: Moment EP

soundopamine

Soundopamine aka Natasha & Chris, îmbină subtil acorduri și voci calde, pășind cu naturalețe prin jazz, house grooves & techno.

Cei doi au o istorie începută în 2012, la cursurile conservatorului din București, ”creating their own everydayparadise soundtrack since”, procesul lor creativ este influențat de armonia sunetelor si natura primordială, reușind să aducă pe scena locală de muzică electronică un vibe autentic și un sound organic. După un 2017 plin de peripeții, în care am avut ocazia să-i vedem în experimentul #wildmusictracks ro, prin care au transformat un autocar într-un instrument muzical în drumul spre Sunwaves Festival, au fost invitați ca music production traineri în Dj Bootcamp 2, în diferite locatii obscure, dar și pe scenele marilor festivaluri precum Electric Castle, Waha Festival, Neversea și Untold. 2018 îi surprinde mai „alive” ca oricând, vara asta aducând primul lor 12” – Moment EP, prin propriul lor label EverydayParadise.

Am stat de vorbă cu cei doi despre ce înseamnă o altă direcție în producția de muzică electronică și am aflat tot ce trebuie să știi despre acest nou EP pe care îl au în plan. Citește mai jos interviul, iar la sfârșit descoperă un preview de pe viitorul lor vinil.

soundopamine

Hello Natasha și Chris! Soundopamine e un proiect cu sound unic și inventiv pe scena românească. Având în vedere că reprezentați o altă direcție a producției de muzică electronică, ne întrebam cum vedeți voi scena de muzică electronică de la noi și cum vă plasați în acest context?

Chris: Hey guys, scena electronica românească este într-o continuă evoluție, la fel și soundul nostru, pe care îl descriem acum: ”warm house grooves”. Cred că fluxul imens de informație amplifică și mai mult boomul muzicii electronice și atunci, un rol destul de important al unui artist este să transpună cât mai bine acest flux sau altfel spus, prezentul, în diferite forme de artă. O capsulă a timpului pentru generațiile viitoare. Dacă în 2013, am început ca un band electronic, având la un moment dat două voci feminine și un flautist, din 2017, eu și Ntsh am rămas formula de bază a proiectului, însa te poți aștepta oricând la o colaborare neobișnuită. Multă vreme, lumea nu a știut unde să ne încadreze și poate sunt și acum unii care nu știu. Cred că putem spune că suntem undeva între DOP si Crazy P, dar având influența soundului românesc.

Vorbind despre labelul pe care îl aveți, EverydayParadise, ce muzică promovați prin? Cu ce artiști aveți în plan să colaborați pe viitor?

Ntsh:  Nu întâmplător am ales numele ăsta, fiecare zi trebuie să aibă puțină aromă de coconut și pina colada. Ne dorim ca paradisul nostru cotidian să crească și să fie mereu zen, așa că de-a lungul timpului, am strâns în jurul nostru o echipă de artisti: de la design, pictură, visual mapping și desigur până la DJi și instrumentiști. Pe lângă evenimentele pe care le organizăm vrem să scoatem și mai multă muzică bazată pe instrumente mai mult sau mai puțin tradiționale și voci ”blenduite” în contextul electronic 2018. Se vor resimți și influențe din funk și jazz către micro-house și minimal techno.

Chris: Anul ăsta, în martie, am lansat pentru băieții de la Nopame, EPul Afrodisiak  ce conține și remixul nostru #Tangomango dar și un remix semnat FILIPP. Suntem încântați că în viitorul apropiat va răsări EPV002, un 12′ ep semnat Los Bastoneros incluzand un remix Mihai Pol.

Avem destul de mult material nou ce va ajunge progresiv atât pe vinil cât și pe platformele de streaming. Printre ai noștri paradise preachers trebuie să-i menționăm și pe Prichindel & Phaze al căror sound pică foarte bine pe film. EVP is all about good vibes!

Ne bucură un prim vinil Soundopamine! Povestiți-ne un pic despre Moment EP, la ce fel de sound să ne așteptăm?

Ntsh: Moment Ep 12′ este un material strict instrumental, ce porneste destul de minimal cu piesa care îi dă și numele iar până la finalul side B-ului te vei trezi simțind acel sugar rush.  Versiunile vocal mix vor fi disponibile progresiv. A1 Moment (vocal mix) poate fi ascultată deja, iar pt  A2 Mirror se lucrează la un nou clip. Însă pentru o experiență completă, mai bine vii să ne vezi live!

Ne puteți spune povestea din spatele titlului (Moment)?

Chris: Îmi aduc aminte că era octombrie anul trecut, o vreme foarte inchisă. Deși tind să cred că am un caracter puternic, acumulasem o încărcătură energetică stranie, care parcă nu mă mai lăsa să mă ridic din pat. După câteva zile în care n-am prea fost eu, am simțit în sfârșit acel moment de liniște interioară aproape înfiorătoare, un sentiment cald și cumva familiar, ce m-a trezit și m-a repus pe picioare. A fost un moment..

Sper că materialul ăsta, să îndemne ca măcar pentru o clipă, să pui în suspendare acest ”loop” cotidian, în care suntem prinși călcând unii peste alții pentru a ajunge în vârful lanțului trofic, astfel încât să ai timp să privești, cu adevărat, lumea din jurul tău. Lasă-te purtat cu usurință către o introspectivă însorită, prin prisma oglinzii tale interioare. Take a moment for your inner self!

Aveți în plan și un party de lansare? Unde venim?

Ntsh: Încă nu știm exact, dar dacă nu va fi un party in București, va fi cel puțin un listen gathering la MadPiano, magazinul de viniluri de unde poate fi și pre-comandat. Data oficială de lansare worldwide este 6 iulie. Desigur, îl puteți găsi și pe site-uri precum Juno Records sau Deejay.de. Vă vom tine la curent!

În final, la ce festivaluri vă putem asculta în această vară?

Fiind independenți, we go with the flow. Încă așteptăm confirmări, atât în țară cât și pe afară, așa că cel mai probabil ve-ți afla pe parcurs urmărind canalele noastre.

În ultimii ani am fost prezenți la majoritatea festivalurilor, doi ani la rând la Waha ♡, iar acum vrem să ne concentrăm pe mai multe evenimente prin Europa și nu numai. Dacă tot am început vara cu un OpenAir party in Lisabona, sperăm să o ținem tot așa.

Mulțumim Soundopamine, abia așteptăm să ascultăm Moment EP!

Chris: Cu plăcere! Abia așteptăm să îl împărtășim cu voi 🙂

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

 

Citește și: Intrăm în eclecticul multicultural The Attic InContext cu aceste trei albume selectate de Dragoș Rusu

Loading...