Electronic Beats Romania
Music

Un scurt interviu cu LIZZ despre inspirație și colaborarea cu Cosmjn

Am apucat să schimbăm câteva idei cu LIZZ despre muzică, petreceri și viitor, și am aflat “rețeta” lui – perseverență, răbdare și toleranță

Ne bucurăm să îl avem pe LIZZ alături de noi la Telekom Eletronic Beats Stage de la Electric Castle și că a acceptat această conversație lejeră despre sunet, vibrații și climatul local. Recent, am publicat un articol care prezintă trei remixuri semnate LIZZ, cât și informații despre activitatea și discografia sa.

Citește acest interviu pentru a afla mai multe despre procesul său creativ, colaborarea cu Cosmjn, motivație și social media.

 

Cum reușești să captezi emoții și sentimente din viața cotidiană sau momente memorabile de la petreceri și să le transpui apoi în producțiile tale? 

LIZZ: Salutare și mulțumesc pentru invitatie.

Ca să îți răspund la întrebare, cred că mai degrabă producțiile mele sunt auzite la petreceri, după care unele dintre ele devin momente memorabile. Uneori, prin casă sau atunci când vizionez un film, se mai întâmplă să aud anumite sunete care mi se par că s-ar potrivi în producție și samplez, prelucrez, modific, dar în rest este vorba de inspirația de moment și compoziție.

© Kay Ross

Recent, ne-ai încântat cu un set b2b Cosmjn la Skema și am observat că de multe ori puneți muzică împreună. În ce direcție evoluează proiectele comune? Suntem curioși – v-ați gândit să vă uniți forțele pentru un live performance compus doar din piesele voastre?

LIZZ: Mulțumim, mă bucur că v-a plăcut. Da, punem destul de des împreună, cred că ne potrivim ca stiluri și de aceea lumea ne cheamă. La un moment dat, ne gândeam să facem si un proiect live dar încă este în faza de “gândire”, îți trebuie mult timp să te dezvolți pe acest plan, asta dacă vrei să o faci și bine.

 

Producțiile tale ating din ce în ce mai mulți oameni și este interesant cum reușești să menții și să dezvolți caracteristicile acestui curent local de minimal, de la release la release. Ce te motivează să continui și care consideri că sunt beneficiile apartenenței la acest curent?

LIZZ: Motivația vine în primul rând din pasiunea pentru muzică și desigur și din faptul că lumea apreciază ceea ce fac. Cât despre beneficiile contribuției la acest curent, cred că cel mai mare este satisfacția personală.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Care sunt secretele pentru menținerea unui program de lucru intens, plin de festivaluri, petreceri, deplasări și ore de studio?

LIZZ: Cred că „reteța” este perseverența, răbdarea și toleranța. În weekend mergi la party-uri și pui muzică, iar apoi de luni până vineri te delectezi făcând-o. Este foarte importantă și odihna de după weekend.

 

Care crezi că este rolul social media în viața unui artist? Cât de conectat ești tu?

LIZZ: A fi conectat la social media, și ca persoana privată, dar și mai mult ca artist, este foarte important, în condițiile în care totul se întâmplă pe social media. Încerc să fiu cât mai conectat și să răspund la toate requesturile.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hai la scena Telecom Electronic Beats de la Electric Castle să experimentezi profunzimea pieselor între care LIZZ face multe tranziții insesizabile și hipnotice.

Citește mai mult: Descoperă programul scenei Telekom Electronic Beats la Electric Castle

 

Loading...