Electronic Beats Romania
Culture

Citește un interviu exclusiv cu Rosario Internullo înainte de petrecerea A Fost o Vremea

Citește un interviu exclusiv cu Rosario Internullo înainte de petrecerea A Fost o Vremea

Înainte de petrecerea A Fost o Vremea, am povestit cu Rosario Internullo despre primul gig în România, Celentano și piesa Sentimente

Petrecerile afterhours din România, devenite deja un reper pe scena house & techno din Europa, își au originile undeva la finalul anilor 90, pe vremea când peisajul nocturn și matinal bucureștean era colorat de cluburi precum DV8, Zerillo’s, Karma, MCM Cafe sau Colors. A fost nevoie de un italian care să dea consistență acestor petreceri iar numele lui este Rosario Internullo. Născut în Sicilia, în 1973, Rosario Internullo a ajuns prima dată în București în 1998. A fost și anul în care a început să organizeze afterparty-urile legendare în Club Zerillo’s, iar de aici și până la rezidența în Club Karma a mai fost doar un pas. În 2001 a pus la cale prima petrecere de 48 de ore din România, sub numele InDeepAndDance în Mamaia, iar colaborarea cu Kudos Beach a transformat, pentru următorii ani, fiecare weekend din sezonul de vară în party-uri întinse pe multe zile, cu lineupuri din care n-au lipsit Ricardo Villalobos, Lee Burridge sau Dubfire. Numele său se leagă și de Sentimente, trackul lansat la Desolat în 2007 ce devine rapid una dintre cele mai piesele din folclorul underground românesc.

Pe 8 septembrie, în cadrul Bucharest Street Food Carnival, un eveniment susținut deTelekom Electronic Beats, Cyclic ne invită la party cu Rosario Internullo, care revine în spatele mixerului alături de The Model, Negru, Mano și Dobrikan. Cu această ocazie am stat de vorbă cu DJ-ul italian despre anii de început ai clubbingului bucureștean și despre atmosfera din acea perioadă.

 

TEB: Îți mai aduci aminte de primul tău gig în România?

Rosario Internullo: Cu siguranță! Primul meu gig neoficial, în care nu eram pe flyer și pentru care nu am primit bani a fost la Studio Martin, pe vremea lu Vladone. Acolo era singurul loc unde puteai sa te exprimi cum vrei, unde mulți dintre clienti erau artiști, muzicieni și consumatori de electronică! Primul gig oficial a fost la Atlantis, care ulterior s-a numit Karma si mai apoi Space.

TEB: Care a fost DJ-ul român pe care l-ai remarcat în primii tăi ani în România?

Rosario Internullo: Mulți s-au inspirat după modelul Internullo. Eu fiind “strain” venisem cu ceva nou, muzică diferită, felul de a pune muzică și de a comunica cu publicul, eram foarte egocentric pe vremea aia. Livio spune mereu că i-am fost un fel de mentor – el lucra cu mine la Zerillo’s –  de asemenea Pagal s-a apucat de muzică datorită mie. Eram împreună zilnic și el era fascinat de viniluri!

 

TEB: Erau diferite afterparty-urile de la Zerillo’s în comparație cu ce se întâmplă acum?

Rosario Internullo: Da! Erau diferite, lumea era diferită, feelingul era diferit, muzica era diferită. Era tot la început, lumea avea nevoie de o schimbare, sătulă de discoteci clasice românești. Era euforia de început – eram o familia, și bineînțeles un nou trend se năștea!

 

TEB: Ce anume te-a făcut să te stabilești aici?

Rosario Internullo: Nu știu exact ce m-a determinat. Pot spune că m-am simțit imediat în largul meu aici. Gianni, un prieten al meu italian, fost promoter în Sicilia, se mutase aici, iar între timp îl cunoscusem pe Joshua și am început colaborarea cu Zerillo’s. De acolo Celentano, Kudos și uite că au trecut 20 de ani. 🙂

https://soundcloud.com/cyclic-agency/sentimente-colorate-mixed-by-rosario-internullo

TEB: Există o poveste în spatele Sentimente?

Rosario Internullo: Textul sentimente s-a născut în urma unei discuții în studio la Raoul, între mine, el, Livio și Dax. Era o perioadă destul de plafonată în București și ne aduceam aminte de perioada de la începuturi. A doua zi am venit cu textul și am înregistrat!

https://www.youtube.com/watch?v=ZJUAEmzciOQ

Rosario Internullo – Sentimente (Nea Marin Remix)

TEB: Mai există încă loc în undergroundul românesc pentru petreceri așa cum erau la Celentano?

Rosario Internullo: Sunt o gramadă de locuri unde se cântă underground, însă Celentano nu era foarte underground. Noi mergeam pe feeling, foloseam multe trackuri vocal. “Your love” a lui Frankie Knucles era piesa care a caracterizat perioda aia!

 

TEB: Motivul pentru care ar trebui să venim la petrecerea A Fost O Vremea.

Rosario Internullo: Pentru muzică, bineînțeles!  O sa reparcurgem, prin muzică, perioadele care au rămas în suflete noastre.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Imagine © Bogdan Moldovan

 

Loading...