Electronic Beats Romania
Music

Cinci act-uri de neratat la Rokolectiv Festival 2019

Rokolectiv 2019

Rokolectiv, unul din cele mai longevive festivaluri de muzică electronică din România ajunge anul acesta la cea de-a 13 a ediție.

Ediția din acest an a festivalului Rokolectiv are loc între 18 și 21 aprilie la Apollo 111 și Control Club din București.

Dacă nu ți-ai făcut planurile deja, iată câteva show-uri pe care nu ai niciun motiv să le ratezi în cadrul Rokolectiv 2019.

Lutto Lento, Lyra Pramuk și Volition Immanent @ Apollo 111

Joi, 18 aprilie, la Apollo 111 are loc deschiderea oficială a festivalului, în compania a trei artiști care vor fi prezenți în premieră în România: polonezul Lutto Lento, Lyra Pramuk din Berlin și Volition Immanent (proiectul lui Parrish Smith și al solistului vocal Mark van de Maat). Nu ne-am putut decide asupra unui singur act întrucât toate cele trei merită văzute (și ascultate).

Despre Lutto Lento trebuie să știi că este un DJ și producător de muzică electronică experimentală din Varșovia, pe numele său adevărat Lubomir Grzelak. Este co-fondatorul platformei poloneze DUNNO Recordings, iar după o serie de EP-uri lansate de-a lungul timpului, în 2017 a lansat albumul de debut, Dark Secret World.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Născută în Pennsylvania și stabilită ulterior în Berlin, Lyra Pramuk vine (cu tot cu look-ul ei futurist) în premieră în București. Performance-urile ei sunt întotdeauna colorate și implică poezie, voce și multe surse de sunet (analog și digital). „Este un amestec de improvizație și compoziție live, în timp real, fără cuvinte, storytelling și cântece normale”, spune artista într-un interviu pentru Vogue.

Volition Immanent este proiectul lui Parrish Smith împreună cu solistul vocal Mark van de Maat. Au debutat în 2017 la Mind Records cu un EP, și tot acolo au lansat albumul de debut în 2018. De văzut și auzit musai, mai ales pentru doritorii de senzații muzicale tari, la granița dintre EBM, punk și industrial.

https://youtu.be/wL2RXl7OZVw

Chlorys plays Alien Flora @ Control Club

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Chlorys este membră a familiei Queer Night și a comunității Corp. din București, precum și absolventă a Shape Platform 2017 și rezidentă la Noods Radio, unde are o emisiune radio numită „Alien Flora”. Folosită ca un mijloc de a cerceta canalele întunecate ale subconștientului, emisiunea sa radio a fost inspirată din filmele horror Sci-Fi și coloanele lor sonore, atmosfera infuzată de anii ’90, vocile din trecut și un sentiment general de neliniște. Gândit ca o întâlnire cu alte forme de viață, ecosisteme inexistente sau fictive vor fi folosite ca artefacte vizuale care să completeze muzica. Show-ul din Control de pe 19 aprilie este o colaborare cu artistul Adrian Ganea.

Simina Oprescu @ Front Control (sala mică)

https://soundcloud.com/siminaoprescu/sets/ava-lan-che

Tot vineri, 19 aprilie, Simina Oprescu preia controlul în sala mică pentru un live set extins hibrid. Pentru cei mai puțin familiarizați, Simina e compozitoare și artistă vizuală din București. Încă la început de drum, Simina se concentrează pe mai multe concepte, de la modul în care imaginea fixă și imaginea în mișcare se consolidează reciproc, la utilizarea sunetului ca modalitate de exprimare, cu sau fără o imagine ca un mediu constitutiv. Live-urile sale sunt mereu inedite și dispun de diferite instrumente, obiecte sonore și programe digitale. La baza acestor cercetări sonice stă un interes pentru posibilitățile de integrare a sunetului (și a ritmului) în medii vizuale (intern sau extern) și abilitatea sunetului de a schimba radical înțelegerea imaginii: „La început era sunetul”.

M¥SS KETA @ Control Club

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Pentru a treia seară de festival, sâmbătă, 20 aprilie, rămânem în Control Club, unde poposește M¥SS KETA, artista italiană care jonglează cu cea mai mare naturalețe cu artele performative, muzica pop din post-internet, spoken word și stand up comedy. Artista milaneză nu se consideră neapărat o muziciană, ci se simte mai confortabilă aparținând de lumea artelor performative. Single-ul ei „Una Vita En Capslock” e descris ca o radiografie a generației de azi. Revenind la muzică, se pare că vom avea parte pe durata prestației sale de un melanj inedit de techno, house, dubstep și rap.

Violet @ Control Club

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tot la Control și tot sâmbătă, artista portugheză Violet vine cu un DJ set energic în care contopește tot ce-i mai bun din muzica techno, acid house și house de azi. Este co-fondatoarea Rádio Quântica, un post de radio online cu o selecție muzicală foarte vastă. Dacă nu ai prins-o până acum pe Violet prin Europa (pe la Room 4 Resistance, Berghain/Panorama Bar sau festivalurile Berlin Atonal și Field Maneuvers), îți poți face o idee de stilul ei muzical abordat, din multitudinea de mixuri făcute pentru platformele Beats In Space, Crack, The Ransom Note, Mixmag, Cómeme, sau apariții la posturile de Rinse, NTS sau The Lot.

Detalii legate de prețul biletelor și programul complet poți găsi pe site-ul festivalului.

Loading...