Electronic Beats Romania
Music

Proiectul Folclorescent sau liantul muzical dintre descântece populare vechi și dubstep

folclorescent

Muzica populară din diverse regiuni populate de români și-a regăsit savoarea și în proiecte electronice contemporane, așa cum este Folclorescent

Privită din perspectiva muzicii electronice, sintagma “românul s-a născut poet” s-a transformat în “românul s-a născut producător”. Importând elemente din sound-ul scenelor deja consacrate atunci când discutăm despre muzica electronică, artiștii români au reușit în scurta istorie a scenei locale să-și croiască propria personalitate, filtrată, cum altfel, prin elemente specifice folclorului românesc.

 

Proiectul Folclorescent, conceput în Moldova, este unul dintre cele mai bune exemple: atmosfera melancolică redată de nai și oboi se încadrează perfect pe liniile de bas inspirate din curentele dub și drum n bass, imaginând o experiență total neașteptată, de la experiment și improvizație, la mutații stranii dubstep. Autointitulat Future Folk, soundul Foclorescent include melodii populare vechi, pigmentate de descântece și incantații arhaice. O piesă din puzzle-ul muzical propus la Waha Festival în acest an, dar și la Particles în Arad, Folclorescent propune o incursiune către originile creativității fără limită a românilor, în orice colț de lume s-ar afla.

 

Ascultă mai jos 100 de minute de experimente electronice marca Folclorescent

https://soundcloud.com/folclorescent/folclorescent-essential-mix

 

Citește mai mult: Waha festival: cinci scene și mai mult de 200 de artiști, în mijlocul naturii

Loading...