Electronic Beats Romania
Tech

Noua consolă PlayStation 5 de la Sony va fi mai prietenoasă cu mediul

PlayStation 5

Compania japoneză Sony a anunțat recent că viitoarea consolă de la PlayStation 5 își propune să fie mai eco-friendly.

În cadrul Summit-ului ONU pentru Climă de la New York din 21-23 septembrie, compania japoneză Sony a anunțat că va implementa un mod stand-by eficient din punct de vedere energetic în următoarea consolă Playstation.

Modul ecologic va consuma mai puțin, va suspenda sesiunile inactive de joc, permițând însă actualizările software și încărcarea consolei Sistemul ar putea utiliza 0,5 W, în timp ce la ora actuală folosește 8.5W în modul stand by.

Deși setarea de economisire a energiei trebuie să fie activată manual, Jim Ryan, președinte și director executiv al diviziei PlayStation, este încrezător în impactul său potențial. „Dacă măcar un milion de utilizatori activează acest modul, asta ar economisi suficientă energie electrică echivalentă cu consumul mediu din 1.000 de case.”

PlayStation nu este singura consolă care lucrează la această problemă. Și cei de la Microsoft au fost criticați pentru lipsa de eficiență energetică a consolei Xbox. Compania își propune să reducă emisiile lanțului de aprovizionare până în 2030.

Întreaga industrie a jocurilor speră să reducă 30 de milioane de tone de emisii de CO2 până în 2030 prin gestionarea eficientă a energiei, precum și ambalarea și reciclarea dispozitivelor.

Loading...