Electronic Beats Romania
Culture

Pirateria muzicală e în scădere, spun studiile

Piraterie muzicală

Pirateria muzicală este în declin, potrivit unui nou studiu realizat și publicat de Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene.

Respectivul studiu a constatat că doar 49% dintre cei chestionați cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani au recunoscut că au accesat conținut piratat online în ultimul an, față de 60% în 2016, ceea ce arată o scădere semnificativă a cifrelor.

Cifrele legate în special de pirateria muzicală au arătat că doar 39% dintre tinerii chestionați spun că au accesat ilegal online muzica, o scădere semnificativă față de cifra de 56% din 2016.

79% dintre tineri au accesat conținut video piratat în acest an, ceea ce reprezintă doar o ușoară scădere față de cifra din 2016 de 85%.

Sondajul a concluzionat că aproximativ o treime dintre tineri au accesat conținut piratat din surse ilegale în ultimul an.

De asemenea, s-a constatat că conținutul piratat a fost accesat în volume mai mari în cele mai sărace națiuni ale UE. Cifrele din Germania și Marea Britanie, de exemplu, indică un procent de doar 13%, respectiv 14% dintre tinerii chestionați. Pe de altă parte, în Lituania, o țară care este recunoscută drept una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană, cifra a fost de 45%.

În iunie, un studiu diferit, realizat de profesorul Dariusz Jemielniak de la Universitatea Kozminski pe 100 de studenți de drept la Harvard, a constatat că mulți avocați sunt de acord că anumite tipuri de încălcare a dreptului de autor sunt acceptabile.

Loading...